Όσο μένουν κλειστά τα στόματα δεν θα μαθευτεί ποιοι πήραν τις μίζες

Με μαύρες βαλίτσες
Ακόμα και οι «διαχειριστές» των μαύρων ταμείων της Ζήμενς παρεμπόδισαν, εξαντλώντας κάθε νομικό μέσο, το άνοιγμα λογαριασμών τους στην Ελβετία!
Αλλά όπως τονίζουν δικαστικοί κύκλοι, αλλά και νομικοί, που έχουν εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις, ακόμα και να ανοίξουν οι λογαριασμοί, άνθρακας θα είναι ο θησαυρός. Διότι οι μίζες δεν διακινούνται μέσω τραπεζών, εκτός αν είσαι αφελής όπως ο Μαντέλης. Με μαύρες βαλίτσες δόθηκαν οι μίζες…
Κλειστά στόματα
Και ο Χριστοφοράκος δεν μίλησε και ο Σίκατσεκ δεν είπε κανένα όνομα, όπως δεν έδωσε και ο Γιουνγκ, που τον είχαν στα χέρια τους και δεν τον «αξιοποίησαν» καθόλου και το έσκασε, ενώ υποτίθεται η Αστυνομία της Πάρου τον παρακολουθούσε. Όπως δεν μίλησε ούτε ο Μαυρίδης ούτε ο Γεωργίου, που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι εδώ.
Αλλά και οι τρεις Εφέτες ανακριτές στους 18 μήνες που πήραν στα χέρια τους τον ογκώδη φάκελο «Ζήμενς», δεν βρήκαν τίποτα παραπάνω απʼ ό,τι είχε βρει ο Ζαγοριανός! Δεν μπήκαν καθόλου στα βαθιά νερά, στη σχέση π.χ. Ιντρακόμ – Ζήμενς, ενώ σε εταιρεία που έχουν φτιάξει εμπλεκόμενοι βρίσκονται off-shore που δεν «ανοίγουν» για να φτάσουν στα ονόματα των «λαμογιών».
Ακόμη δεν ξέρουν τη Ζήμενς
Κανένας δεν αμφισβητεί όλες αυτές τις δυσκολίες, όμως έχουν γίνει πολλές παραλείψεις και πολύχρονες καθυστερήσεις στις δικαστικές έρευνες που δεν δικαιολογούνται. Έστω και γιʼ αυτό υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης ή του υπουργείου, που δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα του Ανακριτή για παροχή στοιχείων… Ακόμα και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής λένε ότι δεν είχαν καμιά βοήθεια από την κυβέρνηση!
Όμως ανεξήγητο είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, ενώ οι έρευνες για τη Ζήμενς συμπληρώνουν τρία χρόνια, δεν έχει διαταχθεί ακόμη μια πραγματογνωμοσύνη, από έγκυρη εταιρεία που θα καταγράψει τη ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από τις υπερτιμολογήσεις σε μηχανήματα και έργα που έκανε η Ζήμενς. Και θα ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί πόσο παραπάνω πληρώθηκε π.χ. ένας αξονικός τομογράφος που αγόρασε κρατικό νοσοκομείο, συγκρίνοντας την τιμή με την τιμή που τον αγόρασε π.χ. το «Ωνάσειο» ή το «Υγεία». Τρεις και τέσσερις φορές τουλάχιστον παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες μας.
Και εδώ θα πρέπει να δώσουν απάντηση και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Οικονομικών και η Εξεταστική Επιτροπή.


Σχολιάστε εδώ