Όλα τα λαμόγια της τα κάλυψε η Ζήμενς

Aν ήθελε η «μαμά» Ζήμενς θα ήταν όλα στο φως… Όμως αυτό προϋπόθετε ότι θα ήθελε να αυτοκτονήσει. Γιʼ αυτό και προστατεύει τους ανθρώπους της στην Ελλάδα. Τους Χριστοφοράκο, Καραβέλλα, Μακρίδη, Σίκατσεκ, Γιουνγκ κ.λπ. Για το θεαθήναι τους παρέπεμψε -δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς μετά την έρευνα της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας- αλλά οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν αστείες… Στα μαλακά έπεσε… ο Χριστοφοράκος, αφού έμεινε για λίγους μήνες στη φυλακή. Επομένως για ποιον λόγο να μιλήσει, νʼ ανοίξει το στόμα του;
Στην απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου για τον Χριστοφοράκο περιγράφεται ο μηχανισμός για το πώς λειτουργούσαν τα «μαύρα ταμεία» στην Ελλάδα.
Στο φύλλο της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2010 αποκαλύψαμε τη λειτουργία του μηχανισμού με τα «μαύρα ταμεία» που είχε στήσει η Ζήμενς, όπως καταγραφόταν στην απόφαση του Ειρηνοδικείου Μονάχου.
Συγκεκριμένα γράφαμε:
«Στην απόφαση αυτή καταγράφεται ότι το 2% του τζίρου των συμβολαίων πήγαινε σε “κομματικές ενισχύσεις”. Και πιο συγκεκριμένα σημειώνονται τα εξής: “… Μετέφεραν τα προαναφερθέντα χρήματα (2%) κεκαλυμμένα στα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα, τη Νέα Δημοκρατία και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)”!
Κατά βάση μεταφερόταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το 2% σε ετήσια βάση από τον τομέα όπου ήταν υπεύθυνος ο νόμιμα καταδικασμένος Siekaczek και οι συνεργάτες του, καθώς και ο επίσης νόμιμα καταδικασμένος Keil-von Jagermann, σε έναν λογαριασμό της εταιρείας Placid Blue Corporation στην ΑΒΝ Amro-Bank στο Μόναχο εν μέρει κατόπιν δικών του αιτημάτων και εν μέρει κατόπιν ιδίων πρωτοβουλιών στα κεντρικά του Μονάχου. Μετέφεραν τα προαναφερθέντα χρήματα (2%) στη συνέχεια κεκαλυμμένα στα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα, τη Νέα Δημοκρατία και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)».
Καθάρισε με
350.000 ευρώ!
Με την απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο του Μονάχου στις 3 Μαρτίου 2010, ο Χριστοφοράκος, ο άνθρωπος της Ζήμενς στην Ελλάδα, καθάρισε και από την κατηγορία της δωροδοκίας, με την καταβολή 350.000 ευρώ σε κοινωφελή ιδρύματα της Γερμανίας και δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή!
Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε σε 11 ιδρύματα και ο ίδιος είχε προθεσμία 6 μηνών να καταβάλει τα χρήματα, οπότε και έπαυε αυτόματα η ποινική δίωξη για την κατηγορία της δωροδοκίας.


Σχολιάστε εδώ