Τα παιδία παίζει

Βαρύγδουπο και καταγγελτικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή» (της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου) «Υπό διωγμόν άσυλο – μετανάστες. Κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου ζητούν Παπανδρέου και Σαμαράς με αφορμή την απεργία πείνας 250 μεταναστών στη Νομική Αθήνας. Προαναγγελία πογκρόμ από Ραγκούση: Καμία νομιμοποίηση μετανάστη. ΣΥΝ και Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των μεταναστών και του πανεπιστημιακού ασύλου».
•Απαρχής να τονίσουμε ότι το πρωτοσέλιδο είναι απολύτως προπαγανδιστικό, που δεν πληροφορεί, αλλά αποπληροφορεί! Πρώτον, οι 250 έχουν εισέλθει και διαμένουν στη χώρα παράνομα, και μάλιστα προέρχονται κυρίως από χώρες της βόρειας Αφρικής, στις οποίες δεν υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις. Επίσης οι 250 δεν διώκονται στις χώρες τους για τα πολιτικά τους φρονήματα. Επομένως το αίτημα της μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης στερείται λογικής βάσης, με δεδομένο ότι η χώρα μας ήδη έχει υπερπληθώρα μεταναστών.
•Δεύτερον, ο πρωθυπουργός ζήτησε την εφαρμογή του νόμου, δηλαδή να διασφαλιστεί η νομιμότητα και όχι να καταλυθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως παραπλανητικά τονίζεται στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Τρίτον, «ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των μεταναστών και του ασύλου» οργάνωσαν εκείνοι που θέλησαν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά αναλαμβάνοντας την επιχείρηση μεταφοράς τους από την Κρήτη στην Αθήνα και εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία τους για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού. Τέταρτον, τι πέτυχαν οι οργανωτές της επιχείρησης; Πέτυχαν να καταλύσουν το άσυλο οδηγώντας τους μετανάστες στη Νομική. Πέτυχαν να ενεργοποιήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Πέτυχαν να εκμεταλλευτούν τυχοδιωκτικά τη δυστυχία των λαθρομεταναστών. Τέλος, πέτυχαν να εξαλειφθεί κάθε ελπίδα νομιμοποίησης των συγκεκριμένων αλλοδαπών. Προφανώς για την «Αυγή» και την ηγεσία του πολιτικού της χώρου ισχύει πλήρως η ρήση: Τα παιδία παίζει!


Σχολιάστε εδώ