στα ενδότερα των ομάδων

=Πέρασαν ήδη 10 μέρες από την ένταξη του Ράφικ Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό και στην ομάδα του Πειραιά εξακολουθούν να ψάχνονται και να αναζητούν την απάντηση στο ερώτημα πώς δέχθηκε ο Βαλβέρδε τον αλγερινό επιθετικό. Εντάξει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να πάρει τον παίκτη, διότι εκτός των άλλων θα έμπαινε και στο μάτι του Σταύρου Αδαμίδη.
=Αλλά από τον ισπανό τεχνικό περίμεναν οι περισσότεροι ότι θα απέρριπτε τον «τρομοκράτη». Όχι, βέβαια, για την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστή, αλλά για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του.
=Ο Βαλβέρδε, όμως, ρώτησε ακόμα και τον Μανόλο Χιμένεθ για τον Τζιμπούρ. Οι δύο Ισπανοί, άλλωστε, διατηρούν την επικοινωνία τους, άσχετα αν φροντίζουν να μη δίνουν τροφή στα ΜΜΕ, τα οποία προτιμούν την αντιπαλότητα από τη σύμπνοια δύο προπονητών που δουλεύουν σε ομάδες, οι οποίες, κατά τον κόσμο, οφείλουν να έχουν εχθρική στάση η μία απέναντι στην άλλη.
=Το πράσινο φως του Βαλβέρδε για την απόκτηση του Τζιμπούρ, αν συνδυαστεί και με το ερώτημα προς τον Χιμένεθ, αυτόματα δημιουργεί περίεργους συνειρμούς για τη θέση που πήρε ο προπονητής της ΑΕΚ. Διότι, όπως έχουμε μάθει, ο Αλγερινός έφυγε από την Ένωση εξαιτίας του επεισοδίου με τον τεχνικό της ομάδας.
=Πώς, λοιπόν, πήρε ο προπονητής του Ολυμπιακού το ρίσκο να συνεργαστεί με έναν παίκτη που απείλησε ανοικτά τον φίλο του; Καίριο ερώτημα που δίνει απαντήσεις και στο διαζύγιο του Τζιμπούρ με την ΑΕΚ.
=Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Βαλβέρδε παίρνει μικρό ρίσκο. Χρησιμοποιούν, μάλιστα, δύο επιχειρήματα: Το εξάμηνο συμβόλαιο που υπέγραψε ο «τρομοκράτης» και έτσι μπορούν να του δείξουν ανά πάσα στιγμή την πόρτα εξόδου. Το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν επιθετικούς και συνεπώς δεν καίγονται για το αν προσαρμοστεί ή όχι ο Τζιμπούρ.
=Πάντως ο Χιμένεθ φέρεται να χρησιμοποίησε καλά λόγια για τον Αλγερινό. Όπως και ο τελευταίος για τον ισπανό τεχνικό, σε πλήρη αντίθεση με όσα είπε για τον Σταύρο Αδαμίδη.
=Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Χιμένεθ φέρεται να δημιουργεί τις πρώτες αποστάσεις από τη γραμμή που ακολούθησε η ΠΑΕ ΑΕΚ στην υπόθεση του συγκεκριμένου παίκτη. Έστω και αν η ρήξη των δύο πλευρών αποδόθηκε στο επεισόδιο μεταξύ του ισπανού προπονητή και του Τζιμπούρ.
=Η μεταγραφή του Αλγερινού, πάντως, φέρνει σε δύσκολη θέση και τον Κέβιν Μιραλάς. Καθιστά εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον του Βέλγου στο Λιμάνι, όπου φέρονται να κουράστηκαν από την τακτική που ακολουθεί ο ατζέντης του.
=Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι ο εκπρόσωπος του Μιραλάς ξεπέρασε κάθε όριο. Ότι τους παίδεψε στον μέγιστο βαθμό, αν και υπήρχαν υπογραφές σε συγκεκριμένα χαρτιά.
=«Εμείς τον επαναφέραμε στο προσκήνιο και τον βοηθήσαμε να φτάσει μέχρι την Εθνική Βελγίου όπου τον είχαν ξεχάσει», έλεγε στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε πηγαδάκι στην Τρίπολη όταν τον ρώτησαν πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Μιραλάς η απόκτηση του Τζιμπούρ. Και έτσι έδειξε προς κάθε κατεύθυνση ότι στον Πειραιά αποφάσισαν να χαράξουν τη δική τους γραμμή πλεύσης και όποιος θέλει «ας την ακολουθήσει», όπως λένε χαρακτηριστικά.
=Έχουν πλέον το αβαντάζ οι «ερυθρόλευκοι», καθώς την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στα μάτια όλων των ποδοσφαιριστών.
=Παράλληλα, με τη δουλειά του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδεικνύεται ότι η απόδοση του Ολυμπιακού δεν επηρεάζεται από τις απουσίες. Με μοναδική εξαίρεση τον Ιμπαγάσα, οι άλλοι παίκτες κινούνται πάνω σε μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία είναι ανεξάρτητη από τα πρόσωπα.
=Έτσι, ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις συζητήσεις. Είτε πρόκειται για τον Μιραλάς είτε για παίκτες που ενδιαφέρουν την πειραϊκή ομάδα για την επόμενη σεζόν, όπως ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο, είτε ο Σάντσες.
=Για την ΑΕΚ ο βασικός στόχος ονομάζεται Γιώργος Γεωργιάδης. Αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πέσει πάνω στον ανένδοτο Πέτρο Θεοδωρίδη, ο οποίος απορρίπτει τη μία πρόταση πίσω από την άλλη.
=Επικοινωνιακά, ο Αδαμίδης πέφτει από τη μια γκέλα στην επόμενη. Πάει και κάνει προτάσεις σε παίκτες που είτε ενδιαφέρον τον Ολυμπιακό είτε μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει στόχους του.
=Αν προσθέσουμε και την επιθυμία του Μαρινάκη να δυσκολέψει τη ζωή του 36χρονου δικηγόρου, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» πέφτουν σε τοίχο. Όλη η παραγοντική πιάτσα, άλλωστε, επιδιώκει να συνεργαστεί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και επειδή ρίχνει περισσότερο ρευστό, αλλά και διότι εμφανίζεται ως ο απόλυτος κυρίαρχος του χώρου αυτήν την περίοδο.
=Κι αφού την έπαθε με τον Μανιάτη, ο Αδαμίδης δεν κατάλαβε όσα αντιλήφθηκε όλη η πιάτσα. Εκτός και αν απλώς επιδιώκει να περάσει την εικόνα του προέδρου που δεν διστάζει να κοντράρει τον Μαρινάκη.
=Υπάρχει, δηλαδή, και αυτή η περίπτωση. Να επιδιώκει ο νεαρός δικηγόρος να δώσει μια ηρωική διάσταση στις ενέργειές του και να κερδίσει πόντους στην εκτίμηση των ΑΕΚτζήδων που βλέπουν για άλλη μια χρονιά την ομάδα τους να μένει εκτός τίτλων.
=Αν και στο Κύπελλο παραμένει ζωντανή η Ένωση. Για να φτάσει στην κατάκτησή του, όμως, πρέπει να περάσει από συμπληγάδες και ελάχιστοι πιστεύουν στα αποδυτήριά της ότι μπορούν να αντέξουν οι καταπονημένοι παίκτες της.
=Ειδικά όταν στη Σούπερ Λίγκα εμφανίζονται ομάδες που διαθέτουν πολύ γρήγορους παίκτες και με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εικόνα τους είναι μάλλον αφύσικη.
=Ειδικά για μια-δύο ομάδες γίνεται πολλή συζήτηση. Αρκετοί απορούν πώς γίνεται τέλη Ιανουαρίου να τρέχουν οι παίκτες τους σαν δαίμονες και να περνάνε τους αντιπάλους τους σαν σταματημένους.
=Στην ΑΕΚ, βέβαια, δεν ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες. Έχουν τα δικά τους προβλήματα να λύσουν, που μοιάζουν βουνό και έχουν φέρει παράγοντες και μέτοχους σε απόγνωση.
=Σε σημείο που κάποιοι εξ αυτών έχασαν εντελώς τον έλεγχο, και όπως ανέφεραν στήλες καθημερινών εφημερίδων, άρχισαν τις απειλές για να περιορίσουν την κριτική. Λες και αν βάλουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας θα λύσουν μονομιάς όλα τα προβλήματα.


Σχολιάστε εδώ