Σε πρώτο πλάνο η οικονομία

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο δήμαρχος κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις: Προς την κυβέρνηση και προς τον δήμο.
Σε κυβερνητικό επίπεδο συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του έθεσε δύο θέματα: Το πρώτο αφορούσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 3 εκατ. ευρώ και το δεύτερο τη ρύθμιση των χρεών του δήμου με ταυτόχρονο «πάγωμα» των δόσεων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Έκανε εντύπωση το γεγονός ότι το πρώτο αίτημα, που αφορούσε την έκτακτη ενίσχυση, έγινε αμέσως δεκτό, ενώ συζητείται και το δεύτερο.
Δημοτικοί παράγοντες τόνιζαν πως κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ούτε επί Φασούλα, που ήταν και δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ! Όλοι άλλωστε θυμούνται τι… καψόνια έκανε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον τέως δήμαρχο όταν του παρακρατούσε ολόκληρο το ποσόν των ΚΑΠ για τα τοκοχρεολύσια. Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι οι διευκολύνσεις που κάνει ο Γ. Ραγκούσης στον Μιχαλολιάκο δεν οφείλονται σε αλλαγή πολιτικής απέναντι στον δήμο, αλλά στην εκτίμηση που απολαμβάνει ο νέος δήμαρχος και στο πώς θέτει τα προβλήματα.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, ο δήμαρχος πήρε έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για σύναψη δανείου ύψους 4,6 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα τοκοχρεολύσια του Ταμείου Παρακαταθηκών και να είναι ήσυχος τους επόμενους μήνες. Παράλληλα θα εντείνει τις προσπάθειες για είσπραξη τελών και προστίμων, για να δημιουργήσει «ταμείο». Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κάρλες, με τεράστια εμπειρία στον τομέα, έχει προχωρήσει στον υπερθετικό βαθμό όλα τα θέματα για να διευκολύνει το έργο του δημάρχου. Παράλληλα θα αναζητηθούν νέοι πόροι για να μπορέσει ο δήμος να ορθοποδήσει και στα οικονομικά. Να σημειώσουμε ότι το δάνειο δεν το ψήφισε η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τον συνδυασμό του Π. Μαντούβαλου.
Με τις κινήσεις αυτές ο δήμαρχος έθεσε τις βάσεις και καθόρισε τη γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του δήμου. Βέβαια αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο ίδιος όμως δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει γρήγορα ως το τέλος, κάτι που με τη φόρα που έχει πάρει, θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό! Αν όχι σίγουρο…


Σχολιάστε εδώ