ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΚΚΕ!

Ο Περισσός, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία για τη μεταφορά των μεταναστών στη Νομική, δεν μάσησε τα λόγια του και δεν παρασύρθηκε, αφού τα έμπειρα στελέχη του διείδαν οργανωμένο σχέδιο κάποιων στα όρια της προβοκάτσιας και εκτίμησαν ότι παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των μεταναστών.
Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτίριο της Νομικής, με την ενέργεια αυτή δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών-προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.
Ταυτόχρονα, εκτίμησε ο Περισσός, προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων, εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις.
Οι μετανάστες-πρόσφυγες που οδηγήθηκαν στη Νομική, εκτίμησε το ΚΚΕ, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες είναι σε τραγικό αδιέξοδο, είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όμηροι ενός απάνθρωπου νομικού καθεστώτος που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι, τονίζει, είναι άνεργοι ή εργάτες γης και μαύρης εργασίας που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, ενώ άλλοι, θύματα πολέμου και διώξεων, δικαιούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
Μετά την απόφαση για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην ασκήσει βία σε βάρος των μεταναστών, αλλά αντίθετα να δώσει λύση στα προβλήματά τους αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και λύσει τα δίκαια αιτήματά τους.
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Νομική, στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παζλ που ξεκινάει από την προπαγάνδα κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης περί «ανομίας» και στοχεύει τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα «το κίνημα των διοδίων», και φθάνει μέχρι και στην υπόθεση της Νομικής, προβάλλοντας την άποψη ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει άσυλο και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Στόχος όλων των παραπάνω είναι να προετοιμαστούν οι λαϊκές συνειδήσεις να αποδεχθούν την κατάλυση του ασύλου και την καταστολή. Στην κατεύθυνση αυτή, τονίζουν, αξιοποιούνται ενέργειες οργανωμένες από ανθρώπους και ομάδες που αντικειμενικά η δράση τους προκαλεί την κρατική καταστολή.
Το ξέρουν, λένε στο ΚΚΕ, αλλά «ωθούν την κατάσταση στην καταστολή, μιλώντας ταυτόχρονα για εξέγερση των ομάδων του μπάχαλου και της προβοκάτσιας» και αναρωτιούνται: «Ποιον ωφελεί αυτή η εξέλιξη, δηλαδή εάν τυχόν προωθηθούν σχέδια άγριας καταστολής;
Αντικειμενικά κάνει τεράστια ζημιά στο λαϊκό κίνημα, ενισχύοντας το σύστημα, με την επιβολή του κράτους του νόμου σε ένα σύστημα που στέλνει στην κόλαση τον λαό και απαιτεί τη μέγιστη λαϊκή οργάνωση και πάλη». Όμως ενέργειες όπως αυτή της Νομικής όχι μόνο εμποδίζουν την ανάπτυξη της πάλης, αλλά αντικειμενικά τσακίζουν κάθε τέτοια προοπτική και σε αυτό το έγκλημα είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι όσοι έχουν συμβολή σε τέτοιες ενέργειες.
Ως εκ τούτου, λένε στο ΚΚΕ, απαιτείται επαγρύπνηση και οργάνωση του λαού στο δικό του κίνημα και χρειάζεται ο ταξικός αγώνας «για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στην καταστολή».


Σχολιάστε εδώ