Ποιοι θέλουν τη συγκάλυψη

Oργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου Ζήμενς βρίσκεται πίσω από την επίθεση απαξίωσης του πορίσματος, πιστεύουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. Και κάνουν λόγο για εργολαβική εκστρατεία που στόχο έχει το ουσιαστικό κλείσιμο των υποθέσεων, για να μη συνεχιστεί η διερεύνηση.
Και να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν αστικές, ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη. Φαίνεται ότι η Ζήμενς πονάει πολύ και πολλούς… Και οι οποίοι δεν θέλουν να φθάσει στο ακροατήριο…
Σύμφωνα με μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, στην εκστρατεία συσκότισης και παραπληροφόρησης συμμετέχουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που θίγονται από την πλήρη διαλεύκανση του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού σκανδάλου.
Και εδώ επισημαίνουν ότι όλη η κριτική έχει επικεντρωθεί στο θέμα της παραγραφής και ότι δεν έγινε έρευνα στα ταμεία των κομμάτων, δεν ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί τους, όμως δεν ακούγεται λέξη για το γεγονός ότι παραγραφή δεν υπάρχει από τη στιγμή που επεκτάθηκε το κατηγορητήριο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό μάλιστα αναφέρεται και σε δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία έχει ως εξής:
«Η Επιτροπή ομόφωνα διαπίστωσε την ύπαρξη ενός οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν εμπίπτει για την παραγραφή στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Από την Εισαγγελία Αθηνών για το οργανωμένο έγκλημα ασκήθηκε ποινική δίωξη στις 7.9.2010».
Τώρα ξεκινάει…
«Όσο κι αν προσπαθούν να κάμψουν τις υγιείς και ανεξάρτητες δυνάμεις του τόπου. Όσο κι αν θέλουν να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση, η διερεύνησή της θα συνεχιστεί. Όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά τώρα ξεκινάει», τονίζουν βουλευτές, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.
Τα είχαν ζητήσει πριν απʼ όλους
Καθυστερημένα θυμήθηκαν την ευαισθησία και ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί κομμάτων να ζητήσουν από τη Ζήμενς να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα μας, υπερτιμολογώντας τα έργα που είχε αναλάβει, για να δώσει μίζες σε πολιτικά και μη πρόσωπα.
Από τις 9 Ιουνίου 2010, με επιστολή της Εξεταστικής Επιτροπής προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητούσαν να παρέμβει στη Γερμανία η κυβέρνηση για να υποχρεωθεί η Ζήμενς να δώσει όλα τα στοιχεία (ονόματα κ.λπ.) στην ελληνική Δικαιοσύνη και την Εξεταστική Επιτροπή.
Και επίσης τη σύσταση «ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων που κατά την τελευταία εικοσαετία διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών».
Προσέκρουσαν όμως σε ώτα μη ακουόντων… τα οποία όλοι τώρα τα… ξεβούλωσαν!


Σχολιάστε εδώ