Μηδενισμός σωρευμένων χρεών στο business plan της ΕΡΤ

Το επιχειρηματικό σχέδιο της ΕΡΤ κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: το πρόγραμμα, τις επενδύσεις σε νέα τεχνολογία και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδίου αφορά το τηλεοπτικό πρόγραμμα, το κόστος του οποίου για το 2011 ξεπερνά τα 85 εκατ. ευρώ. Όπως φαίνεται, στην ΕΡΤ θα γίνει επιστροφή της μυθοπλασίας, αφού προβλέπεται αύξηση του κονδυλίου για ελληνικές σειρές.

Ένα μεγάλο μέρος από τις δαπάνες προγράμματος αφορά την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, καθώς η ΕΡΤ θα πρέπει να αποδώσει το 1,5% του ανταποδοτικού τέλους, περίπου 5 εκατ. ευρώ δηλαδή.

Η ΕΡΤ πάντως δεν αποχωρεί από τη διαφημιστική αγορά τα επόμενα δύο χρόνια, αφού υπάρχει πρόβλεψη για έσοδο από την αγορά. Κατά πληροφορίες μας, το ζήτημα σχετίζεται άμεσα με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τα δικαιώματα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα οποία η διοίκηση επιμένει πως θα λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση, χωρίς ωστόσο να χτυπήσει τις τιμές. Σε ό,τι αφορά τις διαφημίσεις, σε πρώτο στάδιο θα κοπούν από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Ιδιαίτερα αυξημένο εμφανίζεται και το κονδύλι για τις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς προβλέπεται να δοθούν σε προμήθειες νέου εξοπλισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η έκπληξη του business plan είναι η ανάπτυξη τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας. Παρά τις αντιδράσεις των ιδιωτικών καναλιών, που κρίνονται ως «ακατανόητες», η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης προβλέπει την κατάργηση των δύο από τα τρία ψηφιακά κανάλια που διαθέτει σήμερα, του Σινέ+ και του Σπορ+, ενώ διατηρεί το Πρίσμα+. Στις συχνότητες που θα περισσέψουν από τα δύο ψηφιακά κανάλια η ΕΡΤ προβλέπει να κάνει μετάδοση ενός καναλιού υψηλής ευκρίνειας! Το δικαίωμα σε εκπομπές HDTV θεωρείται από την ΕΡΤ αδιαπραγμάτευτο, αφού εντάσσεται στα επενδυτικά σχέδιά της και δεν σχετίζεται με την πορεία της ψηφιακής μετάδοσης. Το άλλο σημείο επενδύσεων αναφέρεται στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της κρατικής τηλεόρασης, κάτι για το οποίο προβλέπεται συνεργασία με άλλους φορείς του Δημοσίου.


Σχολιάστε εδώ