Μίλησε για «νέο πατριωτισμό» ο (ακόμα) πρωθυπουργός

Μέχρι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ο Παπανδρέου ο τρίτος μιλούσε κατά κόρον, υπό τα ΔΥΣΠΙΣΤΑ ΩΤΑ της πλειονότητας των Ελλήνων, για πατρίδα. Η «πατρίδα μας», της «πατρίδας μας», η «πατρίδα μου», της «πατρίδας μου» (επιπλέον και στην αιτιατική). Το βράδυ της Δευτέρας, όμως, εξεστομίσθη από του βήματος της Βουλής η βαρύγδουπη έννοια του «νέου πατριωτισμού», λες και ο πατριωτισμός χρειάζεται προσδιορισμό και ειδικά το επίθετο «νέος». Τον επικαλέστηκε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας ο διατυμπανίζων την «τόλμη», το «θάρρος» και τις… «ρηξικέλευθες» ιδέες του! Ιδέες ισοπέδωσης του ελληνικού κράτους και οικονομικής εξαθλίωσης των μη προνομιούχων πολιτών του!

Του «νέου πατριωτισμού» είχε προηγηθεί η… «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», κατʼ αντιγραφήν του δικτάτορα Μεταξά. Μεγαλοστομίες για τη δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα σε περίοδο παγκοσμιοποίησης, όπου τα κράτη-έθνη υποβαθμίζονται εκ των πραγμάτων και μένουν στο έλεος των πανίσχυρων αγορών. Αγορές που, αντί να εξευμενίζονται με τον λεγόμενο «μηχανισμό στήριξης», αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Γεγονός αναμφισβήτητο, το οποίο προσποιούνται ότι δεν βλέπουν οι ανεγκέφαλοι ζηλωτές του… μονοδρομικού Μνημονίου!

Στις 26-9-2010 το περιοδικό «Ρεσάλτο» δημοσίευσε ένα καταπελτικό άρθρο με τίτλο: «“Νέα Ελλάδα”: Η γαλέρα των μαφιών του χρήματος». Ένα άρθρο που αναφέρεται στον πρωθυπουργό του Μνημονίου και στους παρακοιμώμενούς του, από το οποίο θα παραθέσω μόνο τα περί Ελλάδας νέας. Για τον πρώτο γράφει: «Αν ήταν “ώριμο” θα άλλαζε και την τυπική ονομασία “Ελλάδα”, θα εξαφάνιζε καθετί με τη λέξη “Ελλάδα”». Και για τους δεύτερους (που εμπεριέχουν ουσιαστικά και τον πρώτο) τα εξής: «ΤΩΡΑ δολοφονούν το περιεχόμενο “Ελλάδα”, την ιστορική, αγωνιστική, πνευματική και πολιτισμική ΟΥΣΙΑ και ΥΠΟΣΤΑΣΗ της Ελλάδας. Τη συνέχειά της, τις μνήμες της, την ταυτότητά της, τις αγωνιστικές της παραδόσεις, τους κοινωνικούς και πνευματικούς της ιστούς, τις πολιτικές της αρθρώσεις, την οσμή, το χρώμα της. ΤΩΡΑ αφυδατώνουν την Ελλάδα από κάθε ουσία, από κάθε χυμό και γεύση, την καθιστούν μια νεκρή λεκτική έννοια… Τα ανδρείκελα δολοφονούν τις λέξεις και τις έννοιες γιατί η πολιτική τους είναι η δολοφονία της ιστορικής πραγματικότητας».

Με φόντο τη «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» και δευτεριάτικο… εύρημα τον «ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ», τον οποίο εκπροσωπεί… ιδιοκτησιακά, τρομάρα του, ο Παπανδρέου ο τρίτος, υπέστημεν, παρακολουθώντας το κανάλι της Βουλής, τις «απόψεις» του –τουτέστιν τα ψεύδη του, τις διαστρεβλώσεις του και τον υπερεκχειλίζοντα αυτοθαυμασμό του- κατά τη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Και τι δεν είπε. Πρώτα πρώτα επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να στηρίξουν τη δική του αδιέξοδη πολιτική! Μια πολιτική που έχει φέρει τον τόπο μας στο χείλος του γκρεμού και τον λαό μας, πλην των ματσωμένων, σε απόγνωση. (Παρότι η συζήτηση αφορούσε την εξωτερική πολιτική, δεν έβγαλε κιχ για τον «Τιτανικό» ούτε φυσικά για την ολέθρια και εγκληματική του ρήση πως έχουμε εκχωρήσει «τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας»!)

Στη δευτερολογία του, όπως και στην πρωτολογία του, ισχυρίστηκε –άκουσον άκουσον!– ότι ο Καραμανλής (και όχι εκείνος) είχε ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Ανάν! Και αυτό όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι είχε σπεύσει να το δηλώσει ΠΡΙΝ από το διάγγελμα του αείμνηστου ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τάσσου Παπαδόπουλου. Τον ξεμπρόστιασε όμως στη δευτερολογία της η Αλέκα Παπαρήγα. Του είπε κατάμουτρα ότι όχι μόνο υποστηρίζατε αυτό το άκρως φιλοτουρκικό κατασκεύασμα, αλλά και ότι «άνθρωποί σας συμμετείχαν στη διατύπωσή του». (Ξέχασε να του θυμίσει πως ανάμεσα σʼ αυτούς ήταν και ο Δρούτσας που παριστάνει σήμερα τον υπουργό των Εξωτερικών και πως ο κύριος αυτός προκαλούσε το 2004 και εξακολουθεί να προκαλεί και σήμερα απέχθεια στους Ελληνοκύπριους.) Προσθέτω και το κλου του συγκεκριμένου θέματος: Στην τριτολογία του παραδέχθηκε ότι υποστήριζε το Σχέδιο Ανάν λέγοντας το αμίμητο ότι «αντιπολίτευση ήμαστε τότε και θα μπορούσαμε να μην πούμε τίποτα για να μην εκτεθούμε»! (Το διαβάσατε καλά αυτό; Αυτού του διανοητικού επιπέδου πρωθυπουργό διαθέτει η πατρίδα μας!)

Στις εμπεριστατωμένες αγορεύσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Αλέκας Παπαρήγα δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση. Μόνο υπεκφυγές και ελάσσονος σημασίας παρατηρήσεις ακούστηκαν. Θα επανέλθω όμως, αφού προηγηθεί η επόμενη παράγραφος επί προσωπικού που μόλις πληροφορήθηκα.

Είμαι έξαλλος. Ό,τι καλύτερο έχω προσφέρει στον τόπο μου –τα βουλευτιλίκια, τα ευρωβουλευτιλίκια και τα αντιπροεδριλίκια στην Ευρωβουλή τα θεωρώ τίτλους κενούς περιεχομένου– είναι η δραστηριότητά μου ως διευθυντή και σχολιαστή της αντιδικτατορικής ελληνικής εκπομπής της «Ντόιτσε Βέλε». Επικαλούμενη κίνδυνο να τεθεί τέρμα στην ελληνόφωνη αυτή εκπομπή, η ΝΔ, εκθειάζοντάς τη για τη στάση της στα χρόνια της δικτατορίας, τονίζει κατά λέξη: «Κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής μας ιστορίας, όπως ο Παύλος Μπακογιάννης και ο Κάρολος Παπούλιας, συνεργάστηκαν στην εκπομπή». Προς αποκατάστασιν της αλήθειας, ο μακαρίτης Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε διευθυντής και σχολιαστής της ελληνικής εκπομπής της «Βαυαρικής Ραδιοφωνίας». Όσο για τον Κάρολο Παπούλια, τον προσέλαβα για να τον ενισχύσω οικονομικά μερικούς μήνες πριν από την πτώση της δικτατορίας και η προσφορά του ήταν μηδαμινή. Για το αμελητέο, όπως φάνηκε, άτομό μου, μούγγα η ΝΔ του επιστήθιου φίλου μου Αντώνη Σαμαρά. Κατά τα άλλα, δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου –εξυπακούεται– στις «κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής μας ιστορίας». Ψώνιο δεν είμαι.

Συνεχίζω, λοιπόν, από εκεί που σταμάτησα. Σημειώνω, εκτός από την υποτονική εμφάνιση του πρωθυπουργού (που ουδόλως αντισταθμιζόταν από την αιφνίδια έξαρση του τόνου της φωνής του και το ταυτόχρονο χτύπημα πότε της παλάμης και πότε των δαχτύλων του στο επίσημο βήμα των αγορεύσεων), την άρνησή του να τοποθετηθεί ευθαρσώς στο φλέγον ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο Σαμαράς μίλησε για ΘΕΣΠΙΣΗ της ΑΟΖ, όπως και οι άλλοι αγορητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ενέργεια απλούστατη που εναπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα κάθε χώρας. Ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε σʼ αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ της ΑΟΖ αποτελεί το επόμενο στάδιο της όλης διαδικασίας, επίσης πανεύκολο, που προϋποθέτει, όπως εξήγησε, την αναζήτηση άλλων παράκτιων χωρών των οποίων η ΑΟΖ θα επικαλύπτεται με τη δική μας και θα είναι πρόθυμες να το κάνουν. Ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε να κατοχυρώσει η Ελλάδα όλα τα δικαιώματα που της προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Αφού αναφέρθηκε στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μας με εκείνη της Κύπρου, είπε χαρακτηριστικά:

«Κάποιες ιδέες που ακούγονται παρασκηνιακά ότι το Αιγαίο είναι τάχα “ειδικού καθεστώτος” θάλασσα – “ημίκλειστη” ή όπως αλλιώς την πουν- και γιʼ αυτό δεν ισχύουν, δήθεν, οι προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, είναι απαράδεκτες. Ισοδυναμούν με αυτοπαραίτηση της Ελλάδας από τα δικαιώματά της». Είπε και άλλα πολλά και τάχθηκε αναφανδόν εναντίον της «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο. Αποτέλεσμα θλιβερό, θλιβερότατο: Ο Παπανδρέου ο τρίτος απέφυγε να δεσμευτεί ακόμα και για την απλή ΘΕΣΠΙΣΗ της ελληνικής ΑΟΖ!

Θα κλείσω με το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) που αμερικανοκρατείται και δρα ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο κ. Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ –το εν λόγω πανεπιστήμιο βρίσκεται ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!-, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών να αποφύγουν τη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, «διότι η Τουρκία χάνει τα προνόμιά της»! Θέλετε και μερικά ονόματα… επιφανών μελών του ΕΛΙΑΜΕΠ σε καίριες θέσεις; Ιδού: Τσούκαλης, Βερέμης, Κουλουμπής, Βουρλούμης, Δαυίδ (πρόεδρος της Coca-Cola Ελλάς) κ.ά. Τους κατονομάζω για να ξέρουμε ποιοι είναι, όταν τους… θαυμάζουμε στις τηλεοράσεις. (Για περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο: www.olympia.gr/2011/01/26/)


Σχολιάστε εδώ