Μήνας κινητοποιήσεων για την ΑΔΕΔΥ ο Φεβρουάριος!

Στα σκαριά βρίσκεται η διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της ακρίβειας από ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και για την επιτυχία της εργάζονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Όπως πάντα, συντονισμένη η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρος, Ηλ. Ηλιόπουλος, Ηλ. Βρεττάκος, Δημ. Αγκαβανάκης, το ΕΚΑ με πρόεδρο την κ. Στ. Σαλουφάκου, ανέλαβε τελευταία στιγμή, αντί της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, προφανώς λόγω της δίνης των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Για την ΑΔΕΔΥ αρχίζει μια καθοριστική περίοδος τόσο για τις αλλαγές που η κυβέρνηση, ύστερα από σχετικές εντολές της «τρόικας», προγραμματίζει στη δημόσια διοίκηση όσο και για το νέο, ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα εφαρμοστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ματαιώθηκε συνάντηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στη Νομική -συνάντηση που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι:
Στις 10 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει σειρά κινητοποιήσεων (στάσεις εργασίας, συμβολικές καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.) για την προβολή των αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων για τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Στο μεταξύ:
Οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Κουτρουμάνης και Φίλ. Σαχινίδης μελετούν συγκεκριμένες προτάσεις της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ για στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και των επικουρικών συντάξεων. Οι τρεις κυβερνητικοί παράγοντες έχουν δεσμευτεί να τοποθετηθούν στις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ και να καταθέσουν στο τραπέζι του διαλόγου τη δική τους αντιπρόταση σε περίπτωση που απορρίψουν το σχέδιο της εργατικής πλευράς.


Σχολιάστε εδώ