Κρύβει ή όχι την αλήθεια;

Σίριαλ θα γίνει τελικά το θέμα της καταστροφής των παλαιών πυρομαχικών του Στρατού Ξηράς, στο στρατόπεδο της Ελασσόνας που ανέδειξε με ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Το υπουργείο Άμυνας στην απάντησή του αναφέρει ότι δεν υπήρξε ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά παραχώρηση στον Στρατό μηχανήματος καταστροφής άχρηστων πυρομαχικών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά. Τονίζει δε ότι οι εργασίες γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας, ενώ επισημαίνει ότι από την καταστροφή δεν παράγονται στερεά και υγρά απόβλητα, παρά μόνον αέρια.
Κύκλοι του Στρατού, που γνωρίζουν καλά το θέμα, επισημαίνουν ότι το υπουργείο Άμυνας στην απάντησή του δεν λέει την αλήθεια. Διότι το μηχάνημα καταστροφής πυρομαχικών, που αποτελείται από δύο κλωβούς, δεν διετέθη στον Στρατό αλλά παραχωρήθηκε για τη συγκεκριμένη εργασία και μάλιστα το χειρίζονται 4 άτομα της εταιρείας Soukos Robots, ενώ το στρατιωτικό προσωπικό εκτελεί βοηθητικές εργασίες. Στο στρατιωτικό προσωπικό, απαγορεύεται να πλησιάσει τους κλωβούς, ενώ στο εσωτερικό τους υπάρχουν κάμερες για να μην μπει κανένας μέσα τις ώρες που δεν λειτουργούν και «κλέψει» την τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως το ότι δεν παράγονται στερεά ή υγρά απόβλητα είναι απολύτως ψευδές, διότι τα στερεά απόβλητα προωθούνται καθημερινά με οχήματα του Στρατού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ τα υγρά ρέουν σε κοντινό ρέμα που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου μαζί με υπολείμματα ρινισμάτων ορειχάλκου!
Το ερώτημα που ανακύπτει λοιπόν είναι:
Έχουν δίκιο ή όχι οι κύκλοι του στρατεύματος που επιμένουν ότι η απάντηση του υπουργείου Άμυνας στην ερώτηση της κ. Διώτη περιέχει πολλά ψεύδη; Κι αν όντως αυτό αληθεύει, για ποιους λόγους το υπουργείο κρύβει την αλήθεια; Ποιον θέλει να καλύψει και γιατί;


Σχολιάστε εδώ