Θέλει ο Ρέστης να αυξήσει το ποσοστό του στο Mega

Το Mega, η επιχείρηση-»βαρόμετρο» των ελληνικών ΜΜΕ, προχωράει σε περικοπές προγραμμάτων και αμοιβών, με στόχο να αποφύγει τις απολύσεις, αν και κάτι τέτοιο πλέον δεν θα πρέπει να αποκλείεται. Η ζημία για το 2010 θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι να περιοριστεί το 2011. Το νέο μοντέλο, όπως φαίνεται, στηρίζεται στη μείωση του κόστους λειτουργίας, καθώς η κατάκτηση της πρώτης θέσης του τηλεοπτικού πρωταθλήματος δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και αυξημένα έσοδα. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από την τύχη του Alter και το ενδεχόμενο η διαφημιστική δαπάνη που συγκεντρώνει να μετακινηθεί προς όφελος των δύο πρώτων, Mega και ΑΝΤ1.

Ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Ηλίας Τσίγκας θα αναλάβει να συντάξει το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Παράλληλα το Mega θα συνεχίσει την πορεία αναζήτησης επενδυτή, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Υπάρχει και η περίπτωση του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να επενδύσει στο κανάλι, έχοντας ήδη το 5%. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν εκ των μετόχων (με τον οποίο δεν έχει επιχειρηματική σχέση) για την αγορά σημαντικού μεριδίου του. Ο εφοπλιστής έχει ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρεται να παραμείνει στα ΜΜΕ και να συμμετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τόσο του Mega όσο και του ΔΟΛ. Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη για τον Οργανισμό, ενώ έχει συμφωνήσει και για την απόκτηση του 40% του «Θέματος».

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Mega φαίνεται να αναφέρθηκε ότι και η πορεία άλλων καναλιών, όπως του ΑΝΤ1 και του Alpha, θα είναι αντίστοιχα πτωτική, κάτι που επαναφέρει τη συζήτηση για συγχωνεύσεις και συνεργασίες των τηλεοπτικών σταθμών, όπως είχε ζητήσει δημοσίως ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Κώστας Κιμπουρόπουλος. Στόχος, σε πρώτο επίπεδο, είναι να επιτραπεί η συνεργασία και η σύμπραξη των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να υλοποιηθεί το δεύτερο βήμα για τις συγχωνεύσεις.

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ και η δημοσίευση του νόμου θα καθορίσουν το μέλλον των τηλεοπτικών σταθμών και των θέσεων εργασίας στην αγορά…


Σχολιάστε εδώ