Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ

Μία εταιρία λαϊκής βάσης κυριάρχησε στις σκέψεις του Τζίγγερ, αλλά το θέμα πάγωσε ξαφνικά.
Το ίδιο μοντέλο άρεσε και στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Με τη διαφορά ότι ο τελευταίος έβαζε στο παιχνίδι και τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, δηλαδή, το αθλητικό σωματείο. Τις τελευταίες ημέρες χρεώθηκε παρόμοια κίνηση και στον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος τη διέψευσε κατηγορηματικά μέσω της επιστολής παραίτησης που έστειλε στο ΔΣ της ΠΑΕ.
Η πολυμετοχικότητα, όμως, αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την επιβίωση των ελληνικών ομάδων από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι επενδυτές τύπου Βαγγέλη Μαρινάκη που θα μπουν σε μια ομάδα και θα διαθέσουν εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες μιας ΠΑΕ. Πολυμετοχικότητα, όμως, όχι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά στα ισπανικά πρότυπα. Με τον κόσμο να είναι κυρίαρχος των εξελίξεων μέσα από την οικονομική συνδρομή του και τη συμμετοχή του στις διαδικασίες εκλογής διοίκησης. Στα στρατηγεία των μεγαλομετόχων έχει σημάνει συναγερμός, καθώς στενοί συνεργάτες τους επεξεργάζονται το πλάνο των Ισπανών για να βρουν πώς μπορεί να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα. Διότι μπορεί να λένε όλοι ότι πρόκειται για τη μοναδική λύση, αλλά παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ωριμότητα των οπαδών.
Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί προβλέπει την παρουσίαση της όποιας πρότασης τον Μάιο και αυτό γιατί όλοι θέλουν να περιμένουν μήπως και υπάρξει κάποια διαφορετική εξέλιξη έως τότε. Αν, όμως, στο τέλος της σεζόν δεν βγει μπροστά κάποιος επιχειρηματίας για να αναλάβει τα ηνία, τότε θα πέσει στο τραπέζι η πρόταση για την εταιρία λαϊκής βάσης, η οποία φαίνεται να αρέσει σε σημαντικό κομμάτι του κόσμου, επειδή θεωρεί ότι έτσι θα δοθεί τέλος στις κόντρες μεταξύ των παραγόντων που οδήγησαν σε διάλυση της πολυμετοχικότητας.
Αντιδράσεις για τον Πατέρα
Η παραίτηση του Νικόλα Πατέρα από το ΔΣ, πάντως, πρόσθεσε και άλλους προβληματισμούς στους διοικούντες την ΠΑΕ. Κυρίως εκείνους που γνωρίζουν τους στενούς δεσμούς που είχε ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» με το μεγαλύτερο κομμάτι των οργανωμένων οπαδών. Στην Παιανία συζητούσαν το τελευταίο διήμερο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα σαν κι εκείνα που στιγμάτισαν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και προκάλεσαν την οριστική ρήξη των μεγαλομετόχων. Κάποια στελέχη της ΠΑΕ θεωρούσαν δεδομένες τις αντιδράσεις των οργανωμένων στον αγώνα με τον Εργοτέλη, αλλά υπήρχαν και κάποια που υποστήριζαν ότι ο κόσμος θα έκανε υπομονή μέχρι τον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και έπειτα θα καθόριζε τη στάση του.
Αποφάσεις για περικοπές
Η ατμόσφαιρα, λοιπόν, στην Παιανία είναι βαριά. Και θα γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για τον καθορισμό των ενεργειών που θα γίνουν, για να αποφασιστούν οι απαραίτητες περικοπές, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για νέα μαύρη τρύπα την επόμενη σεζόν.
Πέρα από τα συμβόλαια που λήγουν, όπως του Ζιλμπέρτο Σίλβα, και δεν πρόκειται να ανανεωθούν, οι «πράσινοι» θα βγάλουν τιμή πώλησης του Τζιμπρίλ Σισέ, του Σεμπάστιαν Λέτο και του Κώστα Κατσουράνη. Είναι οι τρεις παίκτες που μπορούν να φέρουν κάποια χρήματα στην ΠΑΕ και παράλληλα θα γλιτώσουν οι «πράσινοι» τις υψηλές ετήσιες αποδοχές τους.


Σχολιάστε εδώ