από το Περιστύλιο…

Στη μέση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που υπερασπίστηκε το πανεπιστημιακό άσυλο ως αναγκαίο θεσμό για να προστατεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι για να λύνει τις στεγαστικές ανάγκες των μεταναστών. Το θέμα έθεσε ο Θανάσης Πλεύρης, που μίλησε για κακούργημα που συντελείται στη Νομική, και πήρε την απάντηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Δρίτσα ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι δίπλα στη Νομική, όπου κάθε βράδυ κοιμούνται στον δρόμο τριάντα άστεγοι.
«Είναι εμπέδωση της νομιμότητας να έχουμε επιτρέψει σε ανθρώπους που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, με την καθοδήγηση της φοιτητικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Φόρουμ Μεταναστών να καταλύουν το ελληνικό κράτος;», ρώτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
«Να προσέχετε τα λόγια σας!», τον επέπληξε ο Θ. Δρίτσας.
– Θαν. Πλεύρης: «Αρνείστε;»
– Θοδ. Δρίτσας: «Αυτά να τα πείτε αλλού»
– Θαν. Πλεύρης: «Αρνείστε ότι είναι φοιτητές; Να το πείτε»
– Θοδ. Δρίτσας: «Αυτές τις προβοκάτσιες αλλού!»
– Θαν. Πλεύρης: «Ο πρόεδρος του Φόρουμ Μεταναστών μέλος σας είναι, κύριε Δρίτσα. Αφήστε τις προβοκάτσιες. Κύριοι συνάδελφοι, αυτή τη στιγμή έχουμε ανθρώπους που διακινούν λαθρομετανάστες.»
– Θοδ. Δρίτσας: «Το οργανώνει ο
ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό. Δεν μπορεί να δυναμιτίζουν με τέτοιες αθλιότητες τη δημοκρατία στην Ελλάδα.» Και απευθυνόμενος στο προεδρείο, είπε για τον ΛΑΟΣ: «Τους νομιμοποιήσατε και τους δώσατε τη δυνατότητα να δηλητηριάζουν τη δημοκρατία!»
Στις κατηγορίες του ΛΑΟΣ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος απάντησε με μία… αφιέρωση. Ένα… επίκαιρο δημοσίευμα που δεν μετρά παραπάνω από… εκατό χρόνια (5/3/1909) στον «Ελληνικό Αστέρα» του Σικάγο: «Τη φρικιώδη κατάστασιν των Ελλήνων αναγιγνώσκομεν εν τη Δέμβερ του Κολοράδου συναδέλφω ”Νέα”. Κατά την εν συνάδελφον ταύτην ήτις δημοσιεύει εν πλάτει την έκθεσιν του εκεί αστυάτρου, οκτακόσιοι Έλληνες ζώσιν υπό τους χειρίστους της υγιεινής και ανθρωπότητος κανόνας. Η Αστυνομία εύρε περί τους είκοσι πέντε Έλληνας κοιμωμένους και διαιτωμένους εις εν στενότατον δωμάτιον. Αμέσως η Αστυνομία εξεδίωξε τούτους εκείθεν και απολύμανε καταλλήλως το δωμάτιον τούτο εξ ου ηπειλείτο η υγεία του περίοικου πληθυσμού. Ένεκα τούτου η συνάδελφος εφημερίς επιτίθεται δριμύτατα κατά των Ελλήνων, λέγει δ’ ότι εκ της ελεεινής τούτων υγιεινής καταστάσεως απειλείται η υγεία όλης της πόλεως».
– «Τι θέλετε να πείτε; Δεν καταλάβαμε», πετάχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.
– Β. Μουλόπουλος: «Δεν πειράζει. Το ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνετε, κύριε Ροντούλη.»
– Α. Ροντούλης: «Γιατί μας το αφιερώνετε;».
– Β. Μουλόπουλος: «Όχι σε σας. Σε όλους. Δεν περιμένω να καταλάβετε. Δεν θέλετε να καταλάβετε.»
– Α. Ροντούλης: «Σε μας το αφιερώνετε;»
– Β. Μουλόπουλος: «Όχι. Σ’ όλους.»
– Μ. Βορίδης: «Προσπαθούμε πάντως να καταλάβουμε.»
– Β. Μουλόπουλος: «Το ξέρω. Είναι δύσκολο όμως…»
νΤην επομένη η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου για να αλλάξει το ισχύον καθεστώς περί ασύλου. Με άγριες διαθέσεις κατέφθασε στη Βουλή και ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης, που ζήτησε η επιχείρηση σκούπα να είναι ηλεκτρική και μάλιστα πολλών βατ…
«Εσείς δεν το χρειαστήκατε ποτέ το άσυλο. Είχατε πάντα το πάνω χέρι και πάντα προσπαθούσατε στο παρελθόν, στο απώτερο παρελθόν, να τρομοκρατήσετε τον λαό, τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις», του απάντησε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής. Ο Χάρης Καστανίδης συνέστησε προσοχή και διευκρίνισε ότι αστυνομική παρέμβαση μπορεί να διαταχθεί με τη λογική του αυτόφωρου, μόνον εάν τελείται αδίκημα κατά της ζωής ή κακούργημα, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές φώναζαν ότι οι αιτιάσεις της Δεξιάς συνιστούν πολιτική υστερία!
«Τα όσα ακούστηκαν από την Αριστερά της Αριστεράς μέσα στην αίθουσα είναι εξόχως ενδιαφέροντα. Πιστεύω ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Γιατί μόνο διακόσιοι είκοσι; Βάλτε μέσα άλλους πεντακόσιους», ξεσπάθωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Κοινωνικό πρόβλημα υπάρχει και επειδή είναι περισσότεροι ακόμα, να βάλουμε και στο Πολυτεχνείο και στη Γεωπονική και στην ΑΣΟΕΕ. Υπάρχουν δημόσια κτίρια, υπάρχουν σχολεία. Γεμίστε τα», συνέχισε. «Ας τους βάλουμε, αν δεν χωράνε, και στην Κουμουνδούρου και αν δεν χωράνε και στον Περισσό και στην Καλλιρρόης και στη Συγγρού. Είναι δύο εκατομμύρια. Μην αφήσουμε κάποιους αδικημένους. Αν δεν χωράνε ακόμα, ας τους βάλουμε και στα υπουργεία, να φύγει ο κ. Καστανίδης, να βάλουμε πεντακόσιους από δαύτους μέσα»…


Σχολιάστε εδώ