ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟ… ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Η απήχηση του νέου κόμματος, αντί να διευρύνεται, συρρικνώνεται σταδιακά, γεγονός που πιστοποιείται και από τις δημοσκοπήσεις, με τα ποσοστά να κινούνται λίγο πάνω από το 3%. Η ανταπόκριση των πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ ακόμη και στελέχη που σκέφτονταν αρχικά να προσχωρήσουν στο κόμμα, δείχνουν καθαρά ότι δεν θέλουν να εμπλακούν.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον πρόσφατο «ανασχηματισμό» στη Νέα Δημοκρατία, όπου προσκείμενοι στην κ. Μπακογιάννη βουλευτές αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Σαμαρά και ανέλαβαν κομματικό αξίωμα. Ανάλογη απροθυμία εκδηλώνεται και από κομματικά στελέχη που αφενός βλέπουν ότι το νέο κόμμα δεν έχει προοπτικές, αφετέρου δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και να χρεωθούν ενδεχομένως τη «ρετσινιά» της αποστασίας. Είναι δε τέτοιο το κλίμα που συναντά η κ. Μπακογιάννη, ώστε από πολλές πλευρές διατυπώνεται ανοιχτά το ερώτημα αν στην περίπτωση εθνικών εκλογών θα καταφέρει να συμπληρώσει συνδυασμούς σε ολόκληρη την επικράτεια.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσους εξαρχής σημείωναν ότι η προσπάθειά της δεν θα έχει τύχη, καθώς δεν ήταν δυνατόν εν μια νυκτί οι πολίτες να «διαγράψουν» το παρελθόν της και να προσχωρήσουν στη… θεωρία της ότι φέρνει κάτι νέο στην πολιτική. Σημαντικό ρόλο στην καθοδική πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας φαίνεται ότι διαδραματίζει και η έλλειψη σαφούς πολιτικής και στρατηγικής, καθώς το νέο κόμμα «τσαλαβουτάει» μεταξύ των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των θέσεων που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.
Πάντως, ενώ τους πρώτους μήνες η κ. Μπακογιάννη ασκούσε σε καθημερινή βάση σκληρή κριτική στη ΝΔ, το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει αισθητά τους τόνους, ελπίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει τη μετακίνηση στο κόμμα της των… απογοητευμένων Νεοδημοκρατών. Κάτι που προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν φαίνεται να συμβαίνει, πέραν των άλλων και διότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν δείχνει να έχει προοπτικές και πολύ δύσκολα θα… επιβιώσει πολιτικά.


Σχολιάστε εδώ