αμυντικά θέματα

Συνειρμοί και απορίες
ξ Χρέη νομικού συμβούλου για την αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) ανέλαβε, ως γνωστόν, η δικηγορική εταιρεία Φορτσάκης – Διακόπουλος – Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες, το κύρος της οποίας δεν έχουμε λόγους να αμφισβητούμε. Απλώς σημειώνουμε, χωρίς κανέναν υπαινιγμό, ότι ο κ. Διακόπουλος μετείχε στο ΔΣ της περιβόητης DRUMILAN (των κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάντ και Καμπούρογλου), η οποία διέπραξε, σε αγαστή συνεργασία με κορυφαίους αξιωματούχους της ΓΔΕ, μια από τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος του ΥΕΘΑ, δηλ. τα αντισταθμιστικά (ΑΩ) των TOR-M1 επί εποχής Άκη.
ξ Υπενθυμίζουμε ότι εισπράχθηκαν, με ψευδή βεβαίωση περί εκτελέσεως ΑΩ, 25 εκατ. δολ. από την DRUMILAN, ενώ δεν είχε αποδώσει ούτε μία… κουβαρίστρα.
ξ Το ποσόν αυτό, εκταμιευθέν, όδευσε στην Κύπρο και μετά στην Ελβετία, από όπου κατανεμήθηκε στους «δικαιούχους» μιζαδόρους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, έγινε έρευνα, η Ελλάδα ζήτησε τους λογαριασμούς από την Ελβετία, ενώ οι μιζαδόροι χρησιμοποίησαν τα μεγαλύτερα ελβετικά νομικά γραφεία για να συγκαλύψουν το θέμα.
ξ Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ταφεί από διετίας σε κάποιο συρτάρι των δικαστηρίων της Ευελπίδων, με βαρύ κατηγορητήριο για 11 υπηρεσιακά και μη άτομα. Τελευταία τον χειριζόταν η Αντιεισαγγελέας κ. Ε. Ράικου, νυν προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, η οποία, μάλιστα, τον Μάρτιο του 2009 είχε δηλώσει ότι επίκειται δίωξη με κακουργηματικές κατηγορίες.
ξ Το γεγονός επισημαίνεται από τη στήλη για τρίτη φορά, σε ώτα μη ακουόντων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, ας πάψει να εκτοξεύει πυροτεχνήματα περί διαφάνειας κ.λπ. Ιδού η Ρόδος…
Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα
ξ Γιορτάζονται τα εκατόχρονα του Νίκου Γκάτσου, ο οποίος έγραψε τους συγκλονιστικούς αυτούς στίχους, που τους μελοποίησε ο Ξαρχάκος.
ξ Τα επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, σε ευθεία ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη: «Όντες βέβαιοι ότι η ισχυρή διπλωματία (σ.σ.: όπως την περιγράψαμε πιο πάνω) στηρίζεται σε ισχυρές ΕΔ, μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε περί τούτου, κ. υπουργέ;».
ξ Τι απάντησε, ειλικρινά, ο κ. υπουργός; «Εντελώς έτοιμες για να υπερασπίσουν τη χώρα. Κι αυτό δεν είναι ρητορική δήλωση…».
ξ Πανέτοιμες με άρματα χωρίς πυρομαχικά, F-16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας, με μειωμένη μεταφορική ικανότητα (30% διαθεσιμότητα μεταγωγικών αεροσκαφών C27J, άχρηστα ZUBR, ανυπαρξία μεταφορικών ελικοπτέρων) και, το κυριότερο, με στελέχη απαξιωμένα και πενόμενα…
ξ Η στήλη ασπάζεται πάντοτε το ρηθέν από τον Σολωμό: «Εθνικό είναι το αληθές…» και ερωτά: Δεν θα ζητηθούν εξηγήσεις ποτέ από κάποιους, και ιδιαίτερα από τον προβαλλόμενο από την τηλεόραση και Τύπο κ. Βασιλάκο, για τις προαναφερθείσες εγκληματικές αμέλειες;
Τα ρώσικα ΤΟΜΑ στο προσκήνιο
ξ Συνάντηση με νόημα είχε, την εβδομάδα που πέρασε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Συναντήθηκε με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Μιχαήλ Δημήτριεφ (Mikhail Dmitriyev), με τον οποίο -όπως μας ανακοίνωσε- συζήτησε «θέματα διμερούς αμυντικού ενδιαφέροντος». Το οποίον ερμηνεύεται ότι η σύμβαση για τα ρωσικά ΤΟΜΑ, αξίας άνω του 1,5 δισ. ευρώ, είναι προ των πυλών.


Σχολιάστε εδώ