στα ενδότερα των ομάδων

=Με κάποιες κινήσεις του έχει γίνει αντικείμενο αρνητικών σχολίων, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ο Μανόλο Χιμένεθ αποδεικνύεται μετρ της τακτικής. Ειδικά στα ντέρμπι, στα οποία μετράει έως τώρα το απόλυτο.
=Με τον Ισπανό στον πάγκο της η ΑΕΚ έχει νικήσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό, μία για το Πρωτάθλημα και άλλη μία για το Κύπελλο, ενώ επικράτησε και του Ολυμπιακού! Σε τρία ματς, μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σημειώσει τέσσερα γκολ χωρίς να δεχθούν κάποιο.
=Το τρομερό του επιτεύγματος είναι ότι ο Χιμένεθ χρησιμοποίησε διαφορετικούς παίκτες σε κάθε ντέρμπι. Και βεβαίως ακολούθησε άλλη τακτική κάθε φορά, την οποία προσάρμοσε στο σχήμα του αντιπάλου.
=Ακόμα και με τον Νταντόμο αγωνίστηκε η ΑΕΚ. Τον Ουρουγουανό που ο ίδιος ο Χιμένεθ έχει βάλει στη μαύρη λίστα, αλλά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό του έδωσε χρόνο συμμετοχής και αυτός βοήθησε στη διατήρηση της νίκης.
=Είναι απόλυτα δικαιολογημένα τα χαμόγελα του Σταύρου Αδαμίδη για την επιλογή του ισπανού προπονητή και, μάλιστα, σε μια εποχή που η Ένωση ταλανίζεται από αρκετά προβλήματα, τα οποία προήλθαν και από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
=Μέσα στο 2011 οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 8-1! Αν προσθέσουμε και το τελευταίο ματς του 2010, ο απολογισμός γίνεται 4 νίκες και ένα Χ με γκολ 12-1!
=Μεγαλύτερη σημασία για τον «Δικέφαλο» έχει η γνώμη του Χιμένεθ ότι με την προσθήκη τριών παικτών και την κατάλληλη προετοιμασία την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, ανεξάρτητα από τις μεταγραφικές κινήσεις των άλλων ομάδων. Και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Αδαμίδης με τις εισηγήσεις του Ισπανού.
=Ενδεχομένως να αποδειχθεί σωστός ο Χιμένεθ. Ειδικά ύστερα απʼ όσα γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σε κάποιες εφημερίδες για τους παίκτες που παρακολουθεί ο Ολυμπιακός.
=Από Βαγέχο μέχρι Ρουμπάκη είχε το μενού στο τραπέζι που έκαναν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κομινάκης στους ρεπόρτερ της πειραϊκής ομάδας. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έκαναν πλάκα με τους συγκεκριμένους παίκτες.
=Κάποιοι ρεπόρτερ, όμως, δεν αντιλήφθηκαν το χιούμορ και έτσι μετέφεραν τα ονόματα στα ρεπορτάζ τους, με συνέπεια να πέσει το γέλιο της αρκούδας! Σε αυτό, βέβαια, συνετέλεσε και η παρουσία στο τραπέζι ενός ατόμου που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αλλά πήγε ως εκλεκτός ενός επιτελικού στελέχους στο συνδρομητικό κανάλι.
=Έγραψε τα ονόματα στο σάιτ και έγινε η αναπαραγωγή. Την πάτησαν έτσι και οι ρεπόρτερ που θεώρησαν ότι όντως μιλούσαν σοβαρά ο Μαρινάκης και ο Κομινάκης.
=Η ατυχία χτύπησε για άλλη μία φορά τον Μίλος Βούγιανιτς. Ο Σέρβος τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα του με τη φανέλα του Πανιωνίου και κινδυνεύει σοβαρά να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.
=Τα έγραφε ο παραδιπλανός που ασχολείται με το μπάσκετ. Πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα για τον Βούγιανιτς, ανέφερε την περασμένη Κυριακή στο ρεπορτάζ του και έπειτα από λίγες ώρες ο σέρβος γκαρντ βρέθηκε με κάταγμα περόνης.
=Μιλάμε για τραυματισμό που είναι ασυνήθιστος στο μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο έχουν καταγραφεί πολλά κατάγματα περόνης, αλλά στα κλειστά σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο.
=Το καταγράφω για να δείξω πόσο άτυχος στάθηκε ο Βούγιανιτς. Γενικά, όμως, ο Σέρβος αντιμετώπισε στην καριέρα του πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον φρέναραν και δεν του επέτρεψαν να γίνει ένας από τους 5-6 κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης.
=Μεγάλο παιχνίδι γίνεται με τον Τζιμπρίλ Σισέ και τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Ο μεν Γάλλος φέρεται να δηλώνει διαρκώς ότι θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, ο εκπρόσωπός του όμως φέρνει προτάσεις στους «πράσινους».
=Φυσικά τα στελέχη του «τριφυλλιού» απορρίπτουν τις προτάσεις επειδή δεν υπάρχει παράγοντας που να βάλει την υπογραφή του στην πώληση του γάλλου επιθετικού. Από τον φόβο των αντιδράσεων, ασφαλώς, όπως σας αποκάλυψε ο διπλανός πριν από δύο εβδομάδες.
=Το τρομερό της ιστορίας είναι ότι ο Σισέ εμφανίζεται να αγνοεί τις ενέργειες του εκπροσώπου του και τις μαθαίνει από τον Παναθηναϊκό. Κάτι που αποκλείεται να συμβαίνει στην πραγματικότητα, διότι η σχέση του γάλλου επιθετικού με τον μάνατζέρ του κρατάει πολλά χρόνια.
=Είναι σαφές ότι όλα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Σισέ, αλλά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» φροντίζει να προστατεύει το προφίλ του. Έχει, άλλωστε, εξαιρετική σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θέλει να βρεθεί κάποιος να τον κατηγορήσει ότι έφυγε όταν είδε τα δύσκολα.
=Στην Τρίπολη διαπίστωσαν ότι ο Αστέρας μπαίνει σε τροχιά υποβιβασμού και προχώρησαν στο διαζύγιο με τον Βαγγέλη Βλάχο. Αλλά δεν τους έκατσαν οι περιπτώσεις των προπονητών, τους οποίους ήθελαν να προσλάβουν για να αντικαταστήσουν το έλληνα τεχνικό.
=Το ερώτημα που γεννάται πλέον για τον Βλάχο είναι αν θα τον ξαναδούμε σε πάγκο κάποιας ομάδας. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει το κλείσιμο της καριέρας του στον Αστέρα, αλλά επίσης τόνισε ότι θα βαρεθούμε να τον βλέπουμε.
=Μόνο μία εβδομάδα πέρασε από την τελευταία δήλωσή του και ο Βλάχος αποτέλεσε παρελθόν για την ομάδα της Αρκαδίας. Άρα, μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση και η προαναγγελία της αποχώρησής του από την ενεργό δράση μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στον Αστέρα.
=Οι Αρκάδες θα ήθελαν στον πάγκο τους τον Σάκη Τσιώλη. Αλλά ο Θεσσαλός δύσκολα θα φύγει από τον Βόλο όσο ο Ολυμπιακός προχωράει στο Κύπελλο, έστω και αν το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν σημαντικά οι μουρμούρες του Αχιλλέα Μπέου.
=Η δεύτερη επιλογή στον Αστέρα ακούει στο όνομα Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Τσιώλη, εάν ο τελευταίος αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου.
=Και με τον Σλοβάκο, πάντως, υπάρχουν προβλήματα και έτσι η ομάδα της Τρίπολης θα πορευθεί προσωρινά με τον Γκονσάλβες. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο που έκανε καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής και σύμφωνα με το Φερνάντο Σάντος «μπορεί να σταθεί και στη Σούπερ Λίγκα».
=Αλλά επειδή η σωτηρία απαιτεί λύσεις με εμπειρία, οι διοικούντες τον Αστέρα προχώρησαν σε κατʼ αρχάς συμφωνία με τον Δερμιτζάκη. Με την προοπτική να διατηρήσει ο Καβαλιώτης τη δουλειά και την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία θα βρίσκεται η ομάδα της Αρκαδίας.


Σχολιάστε εδώ