ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΑΕΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Το εξώδικο που έστειλαν οι Ντέμης Νικολαΐδης, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης στην BDO, η οποία διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο, κατέδειξε τις ξεκάθαρες προθέσεις του πρώην προέδρου και των άλλοτε στενών συνεργατών να προχωρήσει σε ολομέτωπη επίθεση προς τη νυν διοίκηση της ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχο Πέτρο Παππά.
Η παραγγελία από τη Ράικου
Ανεξάρτητα, όμως, από το τι θα πράξει ο Ντέμης, το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία απειλείται ακόμα και η οντότητά της ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Ειδικά μετά την εισαγγελική παραγγελία της Ελένης Ράικου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές και αστικές ευθύνες έπειτα από το πόρισμα του διαχειριστικού. Μπορεί για τα φυσικά πρόσωπα να τραβήξει σε μάκρος η υπόθεση, αλλά είναι σαφές ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ λειτουργούσε κάτω από ένα δικό της ιδιόμορφο καθεστώς με πολλές φορολογικές παραβάσεις. Κι αυτή η πρακτική θα επιφέρει σωρεία προστίμων στην εταιρεία και, μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα επιβάλλουν τις κυρώσεις σε κάθε εταιρεία που παραβαίνει το νομοθετικό πλαίσιο.
Διοικητικές εξελίξεις
Η εισαγγελική έρευνα και η εμπλοκή του ΣΔΟΕ στην υπόθεση ενδεχομένως να επισπεύσει τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα και μέσα στην εταιρεία, άλλωστε, κυοφορείται δυσαρέσκεια για τις ενέργειες του Σταύρου Αδαμίδη, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων ακόμα και για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Αρκετά άτομα που αναφέρονται στο πόρισμα έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους και αναζητούν τους τρόπους της αντίδρασής τους. Παράλληλα μέσα στην ομάδα κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Ένωση να αλλάζει σελίδα στα διοικητικά της το ερχόμενο καλοκαίρι.
Μυστήριο με τη σιωπή Θανόπουλου
Κόντρα στον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος υπάρχει η σιγή ασυρμάτου από τον Νίκο Θανόπουλο, αλλά κυρίως από τον αδερφό του, τον Νάσο. Ο δεύτερος αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο των μετόχων τα πρώτα χρόνια του Νικολαΐδη, έκανε τις ενέργειες για τη λήψη του ομολογιακού δανείου, διαδραμάτισε ρόλο στην προώθηση του αδερφού του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για να ελέγχει τον πρώην πρόεδρο και στο τέλος τον βοήθησε να αναρριχηθεί στην προεδρία της ΠΑΕ. Ο Νάσος Θανόπουλος έχει μείνει μέχρι στιγμής έξω από τις συγκρούσεις και το περίεργο είναι ότι δεν γίνονται αναφορές για τον ρόλο του από τις δύο αντίπαλες πλευρές. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά και να εξελιχθεί ο συγκεκριμένος μέτοχος στο πρόσωπο-κλειδί που ενδεχομένως να φωτίσει πτυχές από την πενταετή συνύπαρξη της μετοχικής ομάδας, αλλά και τους λόγους που τους οδήγησαν σε ρήξεις.


Σχολιάστε εδώ