Σε αναμονή του επόμενου γύρου των «Πυρήνων»

Άλλωστε η στάση των κατηγορουμένων στο δικαστήριο την περασμένη Δευτέρα, αλλά και των 4 συλληφθέντων την περασμένη εβδομάδα που ήταν εξαιρετικά σκληρή («θέση μάχης» την ονόμασαν κάποιοι) δείχνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη νέα τρομοκρατία είναι αποφασισμένοι να κάνουν… αισθητή την παρουσία τους με κάθε τρόπο και κάθε μέσον. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο, που συνήλθε στις φυλακές Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν με τέτοιο ύφος τους δικαστές που αιφνιδίασαν και τους πλέον έμπειρους παράγοντες του δικαστικού κλάδου, οι οποίοι έλεγαν πως τέτοια στάση κατηγορουμένων δεν αντιμετώπισαν δικαστές ούτε από τη 17Ν ούτε από τον ΕΛΑ! Το ότι θα υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα θεωρείται βέβαιο και από το γεγονός ότι σε τέτοιες καταστάσεις «συνηγορούν» τόσο το κλίμα λόγω Μνημονίου όσο και η ανέχεια που προκαλεί στον λαό η κρίση.

Όπως προκύπτει μάλιστα και από το σχέδιο της προκήρυξης που βρέθηκε στα σπίτια όπου έμεναν οι συλληφθέντες ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις –και είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή το «Π»– υπήρχε η κατεύθυνση για τα νέα «χτυπήματα» και γινόταν πλέον η επιλογή των «στόχων».

Δηλαδή αναφέρονται χώροι δικαστηρίων, σπίτια δικαστικών και διευθύνσεις αστυνομικών, ακόμα και συνταξιούχων! Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν δεδομένο πλέον πως ο αριθμός των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, ή όποιων άλλων οργανώσεων υπάρχουν, είναι πολύ μεγάλος. Στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής ερευνώνται με σχολαστικότητα τα ευρήματα από τις γιάφκες που ανακαλύφθηκαν την προπερασμένη εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί όλα τα στοιχεία. Πιστεύεται πάντως ότι τα ευρήματα θα είναι σημαντικά και θα οδηγήσουν στον εντοπισμό μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».


Σχολιάστε εδώ