Πηγαινέλα

Ξόδεψαν τα καλύτερά τους χρόνια στη δεκαετία του ʼ60 «στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές»… Πέρασαν τα χρόνια, οι δεκαετίες, γύρισε ένα κομμάτι της ξενιτεμένης εργατιάς ή τα παιδιά τους πίσω στην πατρίδα. Δυστυχώς, όχι για πολύ. Από ό,τι προκύπτει, η νέα γενιά της εργατιάς παίρνει πάλι «των ομματιών» της… Τη στιγμή που πλήθος λαθρομεταναστών, Ασιατών και Αφρικανών, περνούν καθημερινά τα διάτρητα σύνορα της χώρας, προς τέρψιν των δουλεμπόρων και των ντόπιων επαγγελματιών αντιρατσιστών, εγκαθιστάμενοι με το έτσι θέλω στη χώρα, οι οικοδόμοι τούτη τη φορά πρέπει να τραβήξουν νότια… «Θα πάω εκεί, στην Αραπιά»….
Με τη βουτιά της οικοδομικής δραστηριότητας να ξεπερνά πλέον το 20%, οι έλληνες οικοδόμοι έχουν αρχίσει και παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς!
Στο διαδίκτυο, αλλά και τις εφημερίδες, δημοσιεύονται πλέον αγγελίες που ζητούν οικοδόμους και τεχνίτες για εργασίες εκτός Ελλάδος, οι οποίες πλέον βρίσκουν ανταπόκριση κυρίως από εργαζόμενους της επαρχίας, όπου η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα… τάρταρα.
Όπως μάλιστα επισημαίνουν χαρακτηριστικά συνδικάτα οικοδόμων, ήδη αγγελίες βγαίνουν στον «αέρα» για δουλειές, στην καλύτερη περίπτωση στην Κύπρο ή ακόμη και σε άλλες αγορές, όπως π.χ. στις αραβικές χώρες, με την ανταπόκριση από πλευράς των ελλήνων οικοδόμων να είναι μεγάλη, αν ληφθεί υπόψη ότι οι θέσεις καλύπτονται εν ριπή οφθαλμού!


Σχολιάστε εδώ