Μαζικότητα, συλλογικότητα και πολιτικές προτάσεις

Μαζικότητα, συλλογικότητα, πολιτικές προτάσεις και λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων είναι οι προτεραιότητες που θέτει ο νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Ν. Κιουτσούκης (από τον χώρο του ΟΣΕ).
Η ανάδειξη του κ. Κιουτσούκη στο προεδρικό αξίωμα της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ καλύπτει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το «κενό εξουσίας» που δημιουργήθηκε στη ΔΑΚΕ μετά την εκλογή του προκατόχου του Κ. Πουπάκη στην Ευρωβουλή.
Ο νέος πρόεδρος εξελέγη την περασμένη βδομάδα με συντριπτική πλειοψηφία, στη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕ της ΔΑΚΕ με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά.
Με δήλωσή του προς το «ΠΑΡΟΝ» ο κ. Κιουτσούκης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «ως νέος πρόεδρος της παράταξης, στόχος μου είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και ο αγώνας για την επίλυσή τους».
Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, «όποιος μπορεί να παλέψει με την παράταξη και να συμβάλει στον πόλεμο κατά της λαίλαπας των κυβερνητικών μέτρων και της ”τρόικας” είναι ευπρόσδεκτος, καθώς η ΔΑΚΕ είναι ανοικτή σε όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν». Όσοι συστρατεύονται είναι φίλοι, συνεχίζει ο κ. Κιουτσούκης, που προειδοποιεί (σ.σ.: άραγε ποιους;) ότι: «Όσοι επιλέξουν την αυτονομία τους και λειτουργούν πέρα και έξω από τα προβλήματα των εργαζομένων θα μας βρουν απέναντι…».
Ο νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ δεν ανήκει στην ομάδα των συνδικαλιστικών στελεχών της παράταξης που έχουν εκλεγεί στη διοίκηση της ΓΣΕΕ – και έτσι θα παραμείνει, προς το παρόν τουλάχιστον.


Σχολιάστε εδώ