Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής σε καθαριότητα και παρεμπόριο

Ήδη η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά, τα απορριμματοφόρα οχήματα περνούν μία και δύο φορές το εικοσιτετράωρο από τα σημεία που πρέπει και σπάνια βλέπει πλέον κανείς στον Πειραιά ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Κάθε άλλο. Δείχνει όμως ότι έγινε η αρχή. Όπως επίσης δείχνει πως οι εργαζόμενοι, όταν θέλουν, μπορούν να διατηρήσουν τον Πειραιά καθαρό. Οπότε με Φασούλα δεν ήθελαν, γι’ αυτό η πόλη είχε γίνει… χαβούζα! Τώρα, είτε επειδή ο νέος δήμαρχος τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν παίζει είτε επειδή εκείνοι πίστεψαν ότι δεν… τους παίρνει να κάνουν «ταρζανιές», η πόλη στοιχειωδώς καθαρίζει.
Επειδή όμως ο δήμαρχος δεν θέλει στοιχειώδη, αλλά πλήρη καθαριότητα στον Πειραιά, την περασμένη εβδομάδα συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας Στ. Διαμαντίδης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα αυτόν Αλ. Νταβέλης και η διευθύντρια Καθαριότητας Νότα Καστρινάκη.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως εντός 10 ημερών ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων, οι οποίοι έχουν πάνω από 4 χρόνια να πλυθούν (!) και η αξιοποίηση των οχημάτων που για διάφορους λόγους υπολειτουργούν ή είναι ακινητοποιημένα.
Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει νέο, πιο αποτελεσματικό, πρόγραμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να γίνεται πιο σωστά και πιο οργανωμένα ο καθαρισμός της πόλης.
Όσον αφορά το παρεμπόριο, η πάταξή του είναι εμφανής, αφού δεν βλέπει κανένας πλέον στον Πειραιά διάφορους μικροπωλητές -κυρίως έγχρωμους- να έχουν αραδιασμένη την πραμάτεια τους σε σεντόνια και να τη διαθέτουν σε κεντρικές πλατείες και δρόμους του Πειραιά.
Τις τελευταίες 10 μέρες ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας αντιδήμαρχος Γ. Δαβάκης, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές του δημάρχου, κάνει καθημερινά επιχειρήσεις-σκούπα και καθαρίζει όλα τα σημεία από τους παράνομους μικροπωλητές.
Μόνο την Κυριακή, στους δρόμους γύρω από το παζάρι κατασχέθηκαν 7.000 αντικείμενα που διακινούσαν παράνομοι μικροπωλητές και επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα.
Οι περιπολίες βέβαια των δημοτικών αστυνομικών συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι να καταλάβουν οι παράνομοι μικροπωλητές ότι στον Πειραιά δεν θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δραστηριοποιούνται.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Β. Μιχαλολιάκος είναι αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα στον Πειραιά. Σίγουρα ακόμα είναι πολύ πρώιμο να μιλήσουμε για οτιδήποτε, γιατί στο τέλος κρίνεται ο κάθε ηγέτης.
Ωστόσο τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά κι αυτό είναι κάτι που δημιουργεί στους Πειραιώτες πολλές ελπίδες, αλλά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο…


Σχολιάστε εδώ