Επώνυμα τα μπλογκ

Τώρα θυμήθηκε ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος ότι τα μπλογκ πρέπει να έχουν έναν υπεύθυνο κατά τον νόμο… Πρώτη φορά το λέει. Τόσα χρόνια μιλιά… Και δεν το λέει τυχαία. Έχει τους λόγους του.
Που δεν είναι άλλοι από το ότι θίχτηκε, ενοχλήθηκε από την έκταση που πήρε σε πολλά μπλογκ το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που έκανε οικογενειακώς, προσφορά της οικογένειας του φίλου του Ν. Δασκαλαντωνάκη, στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο «Κινγκ Τζορτζ», στην πλατεία Συντάγματος. Και ως αντίδραση, δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής ότι «χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο».
Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση «Η γνώμη σας για τα δεκάδες μπλογκ ποια είναι;», ο κ. Πάγκαλος, με τη βαρύτητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είπε:
«Τα μπλογκ είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης.
Αλλά όταν ένα μπλογκ μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες μπλογκ έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες.
Η “zougla.gr”, π.χ., είναι του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, το άλλο, το “tromaktiko”, επίσης. Επομένως, είναι γνωστό ποιοι έχουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να δημοσιεύουν ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς τις συνέπειες του νόμου. Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά τον νόμο».
Θυμίζουμε στον κ. Πάγκαλο ότι πρώτο και σχεδόν μόνο το «ΠΑΡΟΝ» απ’ όλες τις εφημερίδες έχει τονίσει ότι είναι απαραίτητο να έχει υπεύθυνο το κάθε μπλογκ, και να γράφουν ό,τι θέλουν. Να έχει ποιον πρέπει να αναζητήσει ένας που θίγεται από κάποιο κείμενο που αναρτάται στο μπλογκ.
Ό,τι δηλαδή ισχύει για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τις εφημερίδες (ακόμα και της τελευταίας πόλης ή συλλόγου) και για τα κανάλια.
Έτσι θα είναι υπεύθυνα τα μπλογκ, κι αυτό θα προστατεύσει την αξιοπιστία αυτού του απίθανου νέου Μέσου ενημέρωσης και διάδοσης ιδεών, με τις τεράστιες δυνατότητες να επικοινωνείς μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη.


Σχολιάστε εδώ