ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Και ο Σουφλιάς με τον Σαμαρά
Προσχώρησε στον Σαμαρά και ο ουσιαστικά πρώτος τη τάξει υπουργός του Καραμανλή,
ο Γιώργος Σουφλιάς. Η απόδειξη (και όχι απλώς η ένδειξη) είναι ο δικός του άνθρωπος, ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, που τον είχε μόνιμο υφυπουργό στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ανέθεσε τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων. Που βέβαια, πέραν των σχέσεών του με τον Σουφλιά, οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες… Ντόρα, συνεχώς λιγοστεύουν οι φίλοι σου… Στο… κουβέρνο πάνε.
Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την οριστική παραγραφή των αδικημάτων που είχαν αποδοθεί σε πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε αυτόματα τη συζήτηση για το μέλλον τους στην παράταξη. Παράγοντες της Ρηγίλλης σημείωναν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή τους στα ψηφοδέλτια. Το θέμα θα εξεταστεί στον κατάλληλο χρόνο, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, πρόσθεταν. Από τον… γενικό κανόνα φαίνεται να εξαιρείται ο Αλ. Κοντός, αφενός διότι ήταν στα ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2009 και αφετέρου γιατί ο Αντ. Σαμαράς έδειξε (και στην πράξη) να εκτιμά την κίνηση του βουλευτή να ζητήσει δικαστική διερεύνηση των κατηγοριών που του αποδόθηκαν. Παρά την απόφαση παραγραφής…
Πληρωμένη απάντηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τασούλα προς Ντόρα, για την καθυστερημένη μνήμη του για το φαγοπότι στην Υγεία:
– Η κυρία Μπακογιάννη όταν μπορούσε δεν ήθελε και τώρα που «θέλει» δεν μπορεί!
Θανατηφόρος ο Ηπειρώτης…
ΜΕ το… βλέμμα στραμμένο προς την Άγκυρα κινούνται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο λόγος; Θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από πλευράς Τουρκίας σε σχέση με την κινητικότητα που αναπτύσσει αυτήν την περίοδο η Κύπρος. Την ανακήρυξη Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), τη συνεργασία με το Ισραήλ κ.ά. Αυτές ακριβώς οι κινήσεις έχουν εξοργίσει την Άγκυρα και στην Αθήνα έχουν φθάσει πληροφορίες ότι… επίκειται αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Που κάθε άλλο παρά ήπια θα είναι. Ως εκ τούτου, στο εδώ υπουργείο Εξωτερικών έχουν τεθεί σε επιφυλακή και… περιμένουν τα χειρότερα.
ΠΡΙΝ από μερικούς μήνες, όταν ο πέλεκυς των περικοπών είχε «πετσοκόψει» (και) τις αποδοχές των διπλωματών, οι εκπρόσωποί τους είχαν κατʼ επανάληψιν προσπαθήσει να συναντήσουν τον πρωθυπουργό. Προκειμένου να του εξηγήσουν το… άδικο της υπόθεσης. Δεν τον είδαν ποτέ. Από το Μαξίμου τούς παρέπεμψαν στον κ. Δρούτσα. Ε, φαντάζεστε… χαρά που έκαναν όταν στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε στο υπουργείο στην εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ειδικά δε όταν τον άκουσαν να λέει ότι τους θεωρεί «στενούς συνεργάτες του». Η αποστροφή του αυτή συνοδεύτηκε από μουρμούρες, δεν έλειψαν μάλιστα και τα ειρωνικά σχόλια.


Σχολιάστε εδώ