Γ. Δημαράς: Η Ελλάδα κυβερνάται από μια παρέα!

«ΠΥΡΑ» κατά της κυβέρνησης και βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού εκτόξευσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Δημαράς, αναγγέλλοντας την ίδρυση πολιτικής κίνησης από κοινού με τον βουλευτή Β. Οικονόμου. «Η Ελλάδα κυβερνάται από μια παρέα που πόρρω απέχει από τη δημοκρατική νομιμοποίηση» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι: «Ούτε καν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ούτε καν οι επιλεγμένοι από τον πρωθυπουργό υπουργοί δεν έχουν το “προνόμιο” της ενημέρωσης για την πολιτική που ακολουθείται και τα μέτρα που υιοθετούνται». Στοχεύοντας ευθέως τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Δημαράς σημείωσε ότι «στη χώρα μας, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, κάποιοι αποφάσισαν νομότυπα να τη μετατρέψουν σε ολιγαρχία όπου χωρίς κανένα δημοκρατικό ή κοινοβουλευτικό έλεγχο αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».
Ως προς την πολιτική κίνηση που ίδρυσαν, ο κ. Δημαράς εξήγησε ότι στόχος είναι «να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα βάζει την πατρίδα πάνω από τα κόμματα, που θα βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από την εξυπηρέτηση των ισχυρών οικονομικών κέντρων που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας».
Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κίνηση να μετεξελιχθεί σε κόμμα και να κατέβει σε εκλογές, αν αυτή είναι η επιθυμία του ελληνικού λαού. Πρόβλημα προέκυψε με το όνομα καθώς Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών έχει ονομάσει την πρωτοβουλία του και ο Μ. Θεοδωράκης. Έπειτα από αυτό ο κ. Δημαράς έσπευσε να αλλάξει την ονομασία της δικής τους Κίνησης, σε Ένωση Ανεξάρτητων Πολιτών.


Σχολιάστε εδώ