Αποδυναμώνουν τη Θράκη

ξ Το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων της Ξάνθης και του Έβρου καταγράφεται ως ένα ακόμη χτύπημα στη Θράκη. Σε άρθρο του «Ε» ο ανταποκριτής του Κώστας Καρτάλης μεταφέρει τις αντιδράσεις των Θρακιωτών και επισημαίνει αυτά που ξεχνούν εδώ στην Αθήνα οι κυβερνήσεις και δεν αντιλαμβάνονται τι επιπτώσεις έχει για την ευαίσθητη ακριτική μας περιοχή, που κυριολεκτικά απειλείται, το κλείσιμο των εκεί στρατιωτικών νοσοκομείων. Γράφει συγκεκριμένα:
«Στη Θράκη βρίσκεται –και δικαιολογημένα– ένα μεγάλο κομμάτι του στρατού της χώρας. Η οικονομία θα μπορούσε να ξεκινήσει με την κατάργηση ή σύμπτυξη άλλων στρατιωτικών νοσοκομείων, π.χ. στην Τρίπολη, τα Γιάννινα, τη Λάρισα, τα Χανιά, όπου οι στρατιωτικές μονάδες είναι περιορισμένες. Ακόμα στη Θράκη οι στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές εκτελούν προγράμματα κοινωνικής προσφοράς. Επισκέπτονται δηλαδή τα ορεινά χωριά και κάνουν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους. Το κενό που θα δημιουργηθεί είναι δύσκολο να καλυφθεί, ενώ πιθανόν να πυκνώσουν οι επισκέψεις των γιατρών της Ερυθράς Ημισελήνου, που κατά καιρούς γίνονται στην περιοχή (!)
Υποτίθεται ότι το κλείσιμο ήταν προσωρινό, αλλά στη χώρα του προσωρινού όλα κρατούν αιώνια. Ήδη αρκετοί στρατιωτικοί γιατροί με υπομνήματά τους δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν οριστικοποιηθεί η κατάργηση των νοσοκομείων».


Σχολιάστε εδώ