Χτύπημα πριν από τη Δευτέρα ετοίμαζαν οι τρομοκράτες

Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν σε περιοχές της Αθήνας 4 νεαροί, οι Χαράλαμπος Τσιλιανίδης, Δημήτριος Φέσσας, Δημήτριος Δημτσιάδης, Σωκράτης Τζίφκας και μία 27χρονη Γερμανίδα, ονόματι Μ. Μέγερ που είχαν έλθει από τη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια εναντίον αστυνομικών και δικαστικών και πολλαπλές εκρήξεις σε διάφορα σημεία. Μέχρι στιγμής πάντως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να ανακαλύψει ποιοι συγκεκριμένα ήταν οι στόχοι.
Και βέβαια η όλη εξέλιξη επιβεβαίωσε και το «Π» που είχε αναφέρει αναλυτικά στο περασμένο φύλλο τις εκτιμήσεις των Αρχών για τις επόμενες κινήσεις των τρομοκρατών, αλλά και τις ενέργειες που σχεδίαζαν να κάνουν.

Οι 5 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προπαρασκευαστικές τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, οι 4 νεαροί ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη για να αντικαταστήσουν τους συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον Κορυδαλλό και είχαν το επιχειρησιακό σκέλος της οργάνωσης.

Οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν με βάση τα στοιχεία που έχουν ότι υπάρχουν περιφερειακοί πυρήνες γύρω από ένα κέντρο, όπου βρίσκεται ο κεντρικός πυρήνας και γύρω απʼ αυτό υπάρχουν αλληλοσυνδεόμενες ομάδες.

Η οργάνωση είναι πολυπληθής και έχει εξαπλωθεί σʼ όλη τη χώρα. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα.

Όπως έλεγαν μάλιστα έμπειροι αξιωματικοί, έχει πολλά μέλη. Χαρακτηριστική είναι η φράση που δίνει τη διάσταση που τρομάζει: «Πιάνεις έναν και αμέσως ξεφυτρώνουν πέντε». Στην εξάπλωση της οργάνωσης έχει βοηθήσει βέβαια και το κλίμα, με τα κοινωνικά θέματα, που βρίσκονται σε έξαρση λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι 4 συλληφθέντες είναι πολύ σκληροί και αρνήθηκαν να πουν έστω και μια λέξη. Ούτε τα ονόματά τους δεν έλεγαν!

Είναι άλλο πράμα, επεσήμαιναν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν μακρά πείρα από τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Να σημειωθεί ότι αρνήθηκαν την Παρασκευή να απολογηθούν και στον Εισαγγελέα αναφερόμενοι στο δικαίωμα σιωπής που έχουν! Έτσι προσήχθησαν στη 19η τακτική ανακρίτρια από την οποία πήραν προθεσμία για νʼ απολογηθούν αύριο. Η 27χρονη Γερμανίδα ζήτησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της, ο οποίος σε δηλώσεις του, αργότερα, τόνισε πως η πελάτισσά του ανήκει μεν στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν είχε ποτέ σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις και βρέθηκε μαζί με τους συλληφθέντες γιατί διατηρεί… φιλία με ορισμένους απʼ αυτούς.
Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι γονείς της ήταν δραστήρια μέλη της ομάδας «Μπάαντερ-Μάινχοφ» που έκανε… θραύση πριν από 20-25 χρόνια στη Γερμανία και μάλιστα ο πατέρας της φέρεται να έχει σκοτωθεί σε οδομαχία με αστυνομικούς στο Βέλγιο.

Κάτι που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του «Π» της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με την οποία οι τρομοκράτες των «Πυρήνων της Φωτιάς» κινούνται στα χνάρια της ομάδας «Μπάαντερ-Μάινχοφ»!
Ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη αυτή και ενισχύει τις εκτιμήσεις για ύπαρξη δεσμών των σύγχρονων ελλήνων τρομοκρατών με τη Γερμανία, είναι το ότι μία από τις αναρχικές οργανώσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή φέρει το όνομα «Πυρήνες»!
Φαίνεται δηλαδή ότι οι… ντόπιοι τρομοκράτες πήραν από αυτήν την οργάνωση το πρώτο συνθετικό και στη συνέχεια πρόσθεσαν και… τη φωτιά για να ξεχωρίζουν…


Σχολιάστε εδώ