Φοβήθηκαν κοινωνική έκρηξη και βάζουν τον… φράχτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η κυβέρνηση σύρθηκε στο να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης ύστερα από δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν και έδειχναν πως ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του με τους αλλοδαπούς, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ληστειών, κλοπών και λοιπών αδικημάτων, και η έντονη αντίδρασή του ήταν ζήτημα χρόνου…
Βέβαια και ο «φράχτης» των 12,5 χιλιομέτρων… κατόπιν εορτής γίνεται, αφού επί 15 μήνες οι λαθρομετανάστες έκαναν… πάρτι στα σύνορα! Και τώρα έχουν εγκατασταθεί σε όλη τη χώρα και οι περισσότερες πόλεις υποφέρουν. Δεν είναι το πρόβλημα δηλαδή μόνο στην Αθήνα. Στην επαρχία τα πράγματα είναι χειρότερα και ειδικά στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και σε όσες πόλεις θεωρούν οι λαθρομετανάστες ότι μπορούν μέσω αυτών να προωθηθούν εύκολα στην Ευρώπη…
Το θέμα όμως δεν είναι αν θα μπει τώρα ο φράχτης. Είναι γιατί τόσους μήνες δεν έγινε κάποια συγκροτημένη προσπάθεια για να μην μπαίνουν κατά κύματα οι αλλοδαποί; Γιατί δεν υπήρχαν σκοπιές στον Έβρο, στην περιοχή της Νέας Βύσσας. Τα φυλάκια είναι άδεια και ερειπωμένα! Αν υπήρχε κάθε 250 μέτρα σκοπιά, αν υπήρχαν συνεχείς περιπολίες, δεν θα έμπαιναν στην Ελλάδα 300 λαθρομετανάστες την ημέρα, δηλαδή ολόκληρο… χωριό…
Πέρα όμως από την κοινωνική έκρηξη που φοβήθηκε η κυβέρνηση, η ξαφνική αφύπνιση για το θέμα των λαθρομεταναστών αποτελεί και μια ομολογία αποτυχίας των μέτρων που είχε πάρει πριν από 10 μήνες με στόχο την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.
Η παροχή ιθαγένειας με εξπρές διαδικασίες, η χορήγηση αδειών παραμονής μακράς διάρκειας, το δικαίωμα ψήφου (που απέτυχε παταγωδώς μια και μόλις 2.000 άτομα ανταποκρίθηκαν) δεν… έπεισαν τους αλλοδαπούς και δεν βοήθησαν στην προσαρμογή τους. Κάτι βέβαια που είχαν επισημάνει και είχαν κατανοήσει πολλοί οι οποίοι έβλεπαν ότι οι μουσουλμάνοι δεν πρόκειται να συγχωνευθούν με τους χριστιανούς, όχι όμως και η κυβέρνηση.
Το «Π» από τις 12 Δεκεμβρίου είχε αποκαλύψει το… πάρτι που γινόταν στα σύνορα από τους λαθρομετανάστες, τον τρόπο που έμπαιναν στη χώρα και τη διακίνησή τους στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Και είχε επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχαμε ως χώρα και ως κοινωνία αν συνεχιζόταν η κατάσταση αυτή.
Και 10 μέρες μετά ο αρμόδιος υπουργός Χ. Παπουτσής ανακοίνωσε τη δημιουργία του φράχτη…
Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας είχε εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών κατά την επίσκεψή του στον Έβρο τα Θεοφάνια, όπου είχε πει:
«Για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές, να το αντιμετωπίσουμε».
Στην Ελλάδα, σημείωσε ο Πρόεδρος, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Το σχέδιο δράσης
των δουλεμπόρων
Η εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη» σε πρόσφατο δημοσίευμά της είχε δημοσιεύσει αναλυτικά τον τρόπο προώθησης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Την “πολυεθνική του σύγχρονου δουλεμπόριου” αποτελούν δύο μεγάλα τουρκικά δίκτυα με βάση την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ενώ οι “εγκέφαλοι” κινούν τα νήματα από την Άγκυρα και προωθούν μαζικά τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες συγκεντρώνονται στην περιοχή Κουμ Καπί και από εκεί μεταφέρονται στην περιοχή Γεσίλκιοϊ.
Στην Κωνσταντινούπολη μένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια 40 με 50 άτομα μαζί έως ότου βρεθεί το μέσο να φύγουν για την Ευρώπη, κυρίως για Γερμανία, πληρώνοντας 3.000 – 4.000 δολάρια. Στη Σμύρνη οι λαθρομετανάστες συγκεντρώνονται στην περιοχή Μπασμάν, κοντά στον ζωολογικό κήπο, και μένουν σε δύο ξενοδοχεία.
Όπως τονίζει αξιωματικός του Λιμενικού, “οι δουλέμποροι περνούν όσους έχουν χρήματα με ταχύπλοα ή αλιευτικά σε κάποιο ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου (συνήθως στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Κω και τη Σύμη)”.
Τέλος, το τελευταίο διάστημα οι διακινητές προωθούν τους μετανάστες από την περιοχή Βύσσα στο βόρειο τμήμα του Έβρου, που βρίσκεται η Ανδριανούπολη.
Εκεί, τον τελευταίο μήνα, έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί τουλάχιστον 2.000 αλλοδαποί».


Σχολιάστε εδώ