Τους χάλασαν τα σχέδια

Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες Μητροπολίτη νησιωτικής χώρας και ενός πρωτοκλασάτου στελέχους της Εκκλησίας και συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, που εσχάτως έμαθε και την τέχνη τού… παραγοντίζειν, να μην ανανεωθεί η θητεία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στην ΕΚΥΟ.
Στους διαδρόμους της Συνόδου ήταν κοινό μυστικό πως ο Μητροπολίτης με τις επικοινωνιακές αρετές και τις διασυνδέσεις και ο συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου εργάζονταν υπογείως για την αντικατάσταση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου στην προεδρία της Επιτροπής των οικονομικών της Εκκλησίας. Ως επικρατέστερος να τον διαδεχθεί ακουγόταν ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Παρά τις προσπάθειές τους και τις συνεχείς πιέσεις προς τα μέλη της ΔΙΣ να προτιμήσουν τον Ηλείας και να ρίξουν «μαύρο» στον Ιωαννίνων, τελικά ο Θεόκλητος πήρε ξανά ψήφο εμπιστοσύνης, και μάλιστα ομοφώνως! Προς μεγάλη έκπληξη του «παραθαλάσσιου» Μητροπολίτη και του φίλου του, που ήθελαν να εκπαραθυρώσουν τον Θεόκλητο πηγαίνοντας κόντρα στην επιθυμία του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος δεν πρόδωσε τον φίλο του (παρά τις συγκρούσεις που έχουν τα τελευταία χρόνια) και επέμεινε να ανανεωθεί η θητεία των ίδιων μελών της ΕΚΥΟ. Παρακάλεσε, όπως λένε οι πληροφορίες, τα μέλη της Συνόδου να κάνουν ανοικτή ψηφοφορία για το θέμα -γιατί στη μυστική ψηφοφορία υπήρχε ο κίνδυνος διαρροών- «για μια τελευταία φορά», όπως φέρεται να τους είπε.
Η παραμονή στην προεδρία των οικονομικών της Εκκλησίας του Μητροπολίτη Ιωαννίνων καθιστά πια δεδομένη και την ανανέωση της θητείας του διευθυντή της ΕΚΥΟ Αντ. Ζαμπέλη για τα επόμενα χρόνια, παρά τα όσα ακούγονταν τους τελευταίους μήνες για «ξήλωμα» του διευθυντή της
ΕΚΥΟ λόγω της γνωστής υπόθεσης των οικοπέδων στη Βουλιαγμένη, για την οποία έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι φήμες λένε πως ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε στην ανανέωση της θητείας του Ιωαννίνων, αν και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μόνο και μόνο για να παραμείνει και ο κ. Ζαμπέλης στη θέση του. Στους διαδρόμους της Συνόδου ψιθυρίζεται πως ο κ. Ζαμπέλης απολαμβάνει τη νίκη του και περιμένει πώς και πώς να… κρυώσει το πιάτο της εκδίκησης που προορίζει για τον Μητροπολίτη και τον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου που επιδίωξαν να τον βγάλουν εκτός εκκλησιαστικής «αρένας»!


Σχολιάστε εδώ