Τελειώνει ο τρελός χορός των χρημάτων στην τηλεόραση

Κι ακόμη, η Έλλη Στάη ανεβαίνει με 4.000 ευρώ τον μήνα (μεικτά) ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, θέση που άφησε η Μαρία Χούκλη, που αποχώρησε για τον ΑΝΤ1 και σε συνέντευξή της στο «Βήμα» δήλωσε πως στην απόφασή της «μέτρησε σαφέστατα το νέο καθεστώς αμοιβών», θεωρώντας «ισοπεδωτικό αυτό που έγινε». Όμως δεν έχουν αλλάξει όλες οι αμοιβές στην Αγία Παρασκευή, καθώς με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη επί προεδρίας Γ. Γαμπρίτσου η αμοιβή του Σπύρου Παπαδόπουλου για το πρόγραμμα «Στην υγειά μας» ανέρχεται σε 9.000 ευρώ (μεικτά) ανά επεισόδιο.
Στην ιδιωτική τηλεόραση υπάρχουν γκρίνιες για τις περικοπές, όμως το νέο αξίωμα που επικρατεί είναι πως πλέον δεν έχει σημασία η τηλεθέαση που φέρνει ο εκάστοτε αστέρας από τη στιγμή που η διαφήμιση μειώνεται.
Πρόκειται βέβαια για την αντιστροφή του επιχειρήματος -«αφού τα φέρνει, τα παίρνει»- που οδήγησε την ιδιωτική τηλεόραση σε αυτήν την κατάσταση.
Οι ετήσιες αποδοχές του 1,7 εκατ. ευρώ σε λίγο καιρό θα είναι μακρινό παρελθόν, αφού πλέον αυτά τα λεφτά θεωρούνται εκτός πραγματικότητας. Αυτό όμως δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις.
Υπάρχουν πρόσωπα στην πρωινή ζώνη που οι αμοιβές τους τα προηγούμενα χρόνια ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο (!) και τώρα αντιδρούν στην εκ νέου περικοπή τους, π.χ. από 800.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ ετησίως.
Το μοντέλο που τώρα καταρρέει το δημιούργησαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες σε συνεργασία με τους διευθύνοντες συμβούλους όταν ανέβασαν στα ύψη τα κασέ κάποιων προσώπων που είχαν απήχηση στο δείγμα της AGB.
Τώρα πλέον οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σταματήσουν τη συνεργασία με τους αστέρες, όπως φάνηκε ήδη από την περασμένη περίοδο, όταν διάφοροι παρουσιαστές πέρασαν στα αζήτητα.


Σχολιάστε εδώ