Πώς δουλεύει το… «αεροπλανικό κόλπο» των λαθροδιακινητών

Συγκεκριμένα, οι λαθροδιακινητές φέρνουν τους αλλοδαπούς από την Αλγερία και άλλες βορειοαφρικανικές χώρες στην Κωνσταντινούπολη. Το εισιτήριο δεν ξεπερνάει τα 50-60 ευρώ.
Οι λαθρομετανάστες περνούν στο ελληνικό έδαφος μόνοι τους, μαζί με τις… ορδές των άλλων και το κύκλωμα των δουλεμπόρων τούς προωθεί στην Αθήνα.
Παραμένουν 5-10 μέρες στην πρωτεύουσα, τους βγάζουν πλαστά διαβατήρια και μετά τους πηγαίνουν σε πόλεις με περιφερειακά αεροδρόμια (Ιωάννινα, Κέρκυρα κ.λπ.) και από εκεί με νοικιασμένα ιδιωτικά αεροπλάνα, στα οποία δεν γίνεται αυστηρός έλεγχος, τους μεταφέρουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί, ακριβώς επειδή οι πτήσεις ήταν ιδιωτικές και είχαν ελληνικά διαβατήρια, τους επέτρεπαν άνετα να αποβιβαστούν και να μπουν στις χώρες αυτές, μέχρι που διαπιστώθηκε το «κόλπο».
Το κόστος της αερομεταφοράς για κάθε μετανάστη ανέρχεται σε 8.000-10.000 ευρώ.
Η τιμή ενοικίασης του αεροπλάνου είναι γύρω στις 12.000 ευρώ. Δηλαδή οι λαθροδιακινητές έβγαζαν γύρω στα 88.000 ευρώ το ταξίδι, αν έβαζαν 10 άτομα σε κάθε αεροπλάνο! Εκείνο πάντως που πρέπει να τονιστεί είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση οι λαθρομετανάστες αυτοί να είναι τρομοκράτες, ούτε να τους προορίζουν για «προμήθεια» ανθρωπίνων οργάνων.
Γιατί όσοι διακινούνται με τον τρόπο αυτόν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Ενώ οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα της γραμμής για να «μπερδεύονται» με τους άλλους επιβάτες και να είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν.


Σχολιάστε εδώ