Ποιους πολιτικούς ψάχνει το ΣΔΟΕ

Οργίασαν όλη την εβδομάδα που πέρασε πληροφορίες και φήμες που ακούστηκαν από κανάλια, αλλά γράφτηκαν και σε μεγάλες εφημερίδες, για πέντε πολιτικούς –του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ– που χρημάτισαν υπουργοί σε καίριες θέσεις και χειρίστηκαν αναθέσεις (είτε εξοπλισμών, είτε μεγάλων έργων αξίας δισεκατομμυρίων), και στους ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ τα περιουσιακά τους στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει στη Βουλή.
Συγκεκριμένα ονόματα δεν αναφέρθηκαν. Στον μόνο που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, και πλέον δύσκολα θα αποφύγει τη δίωξη, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για τον οποίο στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για καραμπινάτη ιστορία! Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ταυτοποιήθηκε η off-shore Torcaso, που εντοπίστηκε και στην υπόθεση της Ζήμενς και του Βατοπεδίου, σε σχέση με ανάμειξη σ’ αυτήν του Τσοχατζόπουλου, μετά την έρευνα που έγινε στην Κύπρο, όπου είναι η έδρα της εν λόγω off-shore. (Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο «Βήμα» απειλεί…) Υπάρχει επίσης ο έλεγχος για τον Μαντέλη. Εξετάζονται εκτός αυτού από το ΣΔΟΕ όλοι οι εμπλεκόμενοι –πολιτικοί και ιδιώτες– ως πρόεδροι, στελέχη και υπάλληλοι δημόσιων φορέων (π.χ. του ΚΕΔ) στα σκάνδαλα Ζήμενς και Βατοπεδίου, έπειτα από συνδρομή που ζήτησαν οι δύο Εξεταστικές Επιτροπές που ασχολούνται με τις υποθέσεις αυτές.
Όπως τονίζουν στο «Π» στελέχη του ΣΔΟΕ, οι έλεγχοι που κάνει με βάση τα «πόθεν έσχες» πολιτικών δεν αφορούν την πολιτική τους δραστηριότητα, αν προκύπτει η εμπλοκή τους σε μίζες, αλλά τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.ά.) κι αν από τα έσοδα που έχουν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή. Και εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί, μεταξύ των άλλων, γιατροί-βουλευτές να έχουν μεγάλες απολαβές από κλινικές όπου εργάζονταν και οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί! Το ίδιο έχει βρεθεί και για βουλευτές, πρώην υπουργούς, άλλων ειδικοτήτων, με αγορά ακινήτων, που δεν καταγράφεται στα «πόθεν έσχες». Όλα αυτά φυσικά, εφόσον επιβεβαιωθούν, θα έχουν επιπτώσεις και στην πολιτική τους συνέχεια… Είτε λόγω δίωξης, είτε έκπτωσης…
Έρευνα επίσης γίνεται και για πρώην υπουργό της ΝΔ, ως προς τον τρόπο απόκτησης βίλας σε αιγαιοπελαγίτικο νησί, όπου έχουν αποκτήσει κατοικία αρκετοί συνάδελφοί του…
Και στον δήμο
Στο μεταξύ στα… δίχτυα του ΣΔΟΕ μπλέχτηκε, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από κανάλια, με πρώτο τον ΣΚΑΪ, για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο διευθυντής του γραφείου του τέως (πλέον) δημάρχου Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, Σωτήρης Καρατζάς.


Σχολιάστε εδώ