Μικρά & ενοχλητικά

Συμφωνούν πολλοί μαζί του…
Οι Εβραίοι γκρινιάζουν και το σύμπαν ξεσηκώθηκε κατά του Πειραιώς για τα όσα δήλωσε εναντίον τους.
Όμως του Σεραφείμ δεν του ίδρωσε το αυτί. Το αντίθετο, θα λέγαμε. Δεν κάνει ούτε σπιθαμή πίσω σε όσα πιστεύει και το δήλωσε κατάμουτρα στους Αρχιερείς.
Αρκετοί τον υποστήριξαν κιόλας, γι’ αυτό και η ανακοίνωση της Συνόδου για την αγάπη στον εβραϊκό λαό κ.λπ. κ.λπ. ήταν μια «χλιαρή σούπα». Ήξεις αφήξεις. Ναι μεν -επισήμως-
αγαπάμε όλους τους λαούς, αλλά και ο Μητροπολίτης έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό.
Και με παρρησία ο Πειραιώς διακήρυξε προς όλους: «Δεν χρειάζομαι τις πλάτες της Εκκλησίας ούτε τη στήριξή της.
Εγώ τα πιστεύω και τα λέω, και έχω και την ευθύνη των λόγων μου».
Οι Μητροπολίτες ένας ένας βγαίνουν και τον συγχαίρουν για το θάρρος του. Οι υπόλοιποι ανέχονται τις γκρίνιες και τις πιέσεις όσων θίχτηκαν…

w Από τους ένθερμους
υποστηρικτές του Σεραφείμ είναι και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Μητρόπολή του συγχαίρουν και επαινούν τον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου για την ακεραιότητα του ήθους του, το θάρρος της γνώμης του, την εν γένει διακονία του στην πολυάνθρωπη Μητρόπολή του αλλά και για τις μετά παρρησίας τοποθετήσεις του σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και σε φλέγοντα θέματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά μας.
Χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης τονίζει, αναφερόμενος πάντα στον Σεραφείμ:
«Η στεντόρεια και αταλάντευτη φωνή του μας συγκινεί και μας ενδυναμώνει, γιατί είναι φωνή αλήθειας, θάρρους και αγωνιστικότητας, γιατί είναι φωνή ορθόδοξης μαρτυρίας, που εδράζεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, τους Ιερούς Κανόνες και την ανόθευτη παράδοση της αγίας μας Εκκλησίας».
Να σημειώσουμε επίσης ότι στα γραφεία της Μητρόπολης Πειραιώς έχει φτάσει σωρεία μηνυμάτων και επιστολών από πολιτικούς, διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και επιχειρηματίες που του εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και τον συγχαίρουν για τις απόψεις του.

Γενέθλια με σκαλωσιές
Αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα αρμόδια υπουργεία, όπως ακούγεται στα εκκλησιαστικά πηγαδάκια, τα χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί από την ΕΕ για να γίνει η αντισεισμική θωράκιση και ανακαίνιση της Μητρόπολης Αθηνών.
Το «γιοφύρι της Εκκλησίας», δώδεκα χρόνια μετά τον σεισμό του 1999, έχει ελάχιστες ελπίδες να παραδοθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.
Τα «σπασμένα» των παλιών και τα λάθη των επόμενων πληρώνει ο καθεδρικός ναός που το 2012 κλείνει 150 χρόνια από τη μέρα που άνοιξε τις πύλες του.
Αν με ξένα λεφτά σάς πήρε δώδεκα χρόνια να κάνετε ένα μερεμέτι, με λεφτά της Εκκλησίας πόσο χρόνο χρειάζεστε εκεί στην Αρχιεπισκοπή για να παραδώσετε τον ναό σε λειτουργία;
Πάλι οι μελέτες καθυστερούν; Γνωστοί σας δεν είναι, όπως ψιθυρίζεται; Γιατί δεν τους πιέζετε λίγο παραπάνω να σπεύσουν;


Σχολιάστε εδώ