Με δυνατή ομάδα «μπήκε στη μάχη» ο Μιχαλολιάκος

Για όσους γνωρίζουν τον δήμαρχο, οι επιλογές του δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη. Αντίθετα έκανε αυτό που περίμεναν! Κι αυτό που όλοι πίστευαν πως θα είναι το καλύτερο για τον Πειραιά.

Ας δούμε όμως τις πρώτες επιλογές του δημάρχου σε ό,τι αφορά τα άτομα που θα τεθούν επικεφαλής των διαφόρων λειτουργιών του δήμου.

= Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής δημάρχου ο Τάσος Κάρλες, που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές της προπερασμένης βδομάδας. Ο Τ. Κάρλες ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών και τα 8 χρόνια της δημαρχίας Αγραπίδη. Γνωρίζει άριστα το αντικείμενο και τις ιδιαιτερότητες που έχει η διαχείριση των ΟΤΑ.

=Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων ο Γιώργος Δαβάκης. Την ίδια θέση είχε ο Γ. Δαβάκης και κατά τη δεύτερη τετραετία Αγραπίδη και κατά γενική ομολογία στον τομέα αυτόν είναι ο πιο επιτυχημένος αντιδήμαρχος που έχει περάσει. Άριστος γνώστης του αντικειμένου και κυρίως δίκαιος, έντιμος και αδέκαστος. Προσόντα απαραίτητα, ειδικά για τον υπεύθυνο των καταστημάτων που είναι ένας τομέας ικανός να… κολάσει ακόμα και… δεσπότη!

=Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών η Ευαγγελία Σαρρή. Απόλυτα σωστή επιλογή μια και η Σαρρή έχει ξανασχοληθεί με το αντικείμενο, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά και τη διάθεση να επιτύχει.

=Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Κηποτεχνίας ο Γ. Βοϊδονικόλας, ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο των εργαζομένων στον δήμο και γνωρίζει πώς να διαχειριστεί και να «πάρει» το μάξιμουμ της απόδοσης από τους εργαζόμενους στον τομέα.

=Αντιδήμαρχος Μέριμνας Υπερηλίκων η Μελίνα Φύκια. Η επιλογή της αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος αλλά γνωρίζει τον χώρο, αφού στα ΚΑΠΗ διακρίθηκε για τις πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητά της την περασμένη τετραετία, όπου ασχολήθηκε με επιτυχία με τον συγκεκριμένο τομέα, παρότι ήταν διαμερισματική σύμβουλος και μάλιστα χωρίς εξουσία, καθώς ανήκε στην αντιπολίτευση. Επειδή είναι νέα, δυναμική και πεισματάρα, εκείνοι που τη γνωρίζουν στο Α΄ Διαμέρισμα, όπου είναι και η εκλογική της περιφέρεια, λένε ότι έχει όλα τα φόντα για να πετύχει.

=Αντιδήμαρχος Οδοποιίας και Ηλεκτρολογικού ο Πέτρος Πουλικαράκος, από τους νέους δημοτικούς συμβούλους που έχουν τις δυνατότητες και τα φόντα να διακριθούν.

=Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων η Κυριακή Λαουλάκου. Η Κ. Λαουλάκου είναι νέα δημοτική σύμβουλος κι αυτή, συμβολαιογράφος το επάγγελμα και θεωρείται από τις ελπιδοφόρες παρουσίες στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Στο χέρι της είναι να διακριθεί και στο Περιβάλλον.

=Τέλος, αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ορίστηκε ο Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Τον Τομέα Καθαριότητας ανέλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος με βοηθό του τον εντεταλμένο σύμβουλο Ηλία Κατσαφάδο. Εντεταλμένος σύμβουλος και συντονιστής των Τομέων Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας ανέλαβε ο Γιώργος Σιγάλας. Εντεταλμένος σύμβουλος Νεολαίας ο Γιάννης Μελάς, Αθλητισμού ο Αντώνης Θεοδώρου και Πολιτισμού ο Νίκος Αμοργιανός. Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ θα αναλάβει ο έμπειρος Κυριάκος Μανωλάκος που έχει διατελέσει πολλές φορές και με επιτυχία αντιδήμαρχος στο παρελθόν και πρόεδρος της ΔΕΚΟΜΕΠ (Τομέας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ωφέλειας) η Πασχαλίνα Καλαγιά. Η κ. Καλαγιά, πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ και της ΔΕΚΟΜΕΠ και αντιδήμαρχος σε τρεις θητείες δημάρχων της νεοφιλελεύθερης παράταξης, παίζει στα δάχτυλα τον τομέα της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Μέριμνας και θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφέρει πολλά, δεδομένης βέβαια και της εμπειρίας της στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων.

Αντικειμενικά, οι επιλογές του Β. Μιχαλολιάκου είναι εξαιρετικές. Έβαλε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Έδειξε ότι γνωρίζει καλά το έμψυχο υλικό της παράταξής του, αλλά και τις απαιτήσεις τού κάθε δημοτικού πόστου.

Με τις τοποθετήσεις αυτές ο δήμαρχος έστειλε πολλά μηνύματα σε πολλούς. Συγκεκριμένα:

=Έδειξε ότι δεν… χαμπαριάζει από φιλίες, ονόματα, συγγένειες και υποδείξεις, αφού άτομα που θεωρούσαν τους εαυτούς τους σίγουρους για κάποιον από τους παραπάνω λόγους, έμειναν εκτός…

=Διαμήνυσε, και έδωσε σε όλους να το καταλάβουν, ότι η παρουσία του στον δήμο θα είναι καταλυτική και ότι αυτός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Δεν θα ανεχθεί παράκεντρα εξουσίας, υποδείξεις και πιέσεις. Ταυτόχρονα όμως έδωσε πολλά περιθώρια δράσης σ’ αυτούς που επέλεξε για συνεργάτες του κατά την πρώτη κρίσιμη περίοδο της θητείας του, για να μπορέσουν να δείξουν τι αξίζουν.

=Υλοποίησε την προεκλογική του δέσμευση ότι θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τους νέους συμβούλους και τις γυναίκες του συνδυασμού του. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους 8 αντιδημάρχους οι 5 είναι πρωτοεκλεγέντες, εκ των οποίων 2 γυναίκες, και άλλη μία γυναίκα από τους παλαιούς. Επίσης, από τους 7 εντεταλμένους συμβούλους οι 4 είναι νεοεκλεγέντες. Αυτό σημαίνει πως όταν ο δήμαρχος έλεγε ότι εμπιστεύεται τους νέους, δεν το έκανε για να… χαϊδέψει τα αυτιά της νεολαίας, προεκλογικά, αλλά επειδή το εννοούσε! Οι επιλογές του δημάρχου προκάλεσαν βέβαια και αντιδράσεις ή πικρίες σε ορισμένους, οι οποίοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν. Σ’ αυτούς όμως έχει απαντήσει ο ίδιος ο Β. Μιχαλολιάκος, όταν πολλές φορές έχει πει ότι όποιος θέλει να δουλέψει δεν θα παραμεριστεί ούτε θα αποκλειστεί. Όλοι όσοι έχουν όρεξη για δουλειά θα έχουν την ευκαιρία τους. Άλλωστε κανένας από τους επιλεγέντες δεν πήρε… προίκα τη θέση που του ανατέθηκε. Όποιος δεν αποδώσει θα αντικατασταθεί. Το αξίωμα δεν δίνει εξουσία. Ειδικά στον σημερινό Πειραιά δίνει μόνο ευθύνη και πολλές υποχρεώσεις. Όσοι το κατανοήσουν αυτό θα πετύχουν. Οι υπόλοιποι δεν θα έχουν τον χρόνο να το σκεφτούν…

Να αναφέρουμε τέλος ότι οι επιλογές του δημάρχου επιδοκιμάστηκαν και από τον κόσμο. Είμαστε μπροστά σε περιστατικά που Πειραιώτες, όταν έβλεπαν κάποιους νέους αντιδημάρχους, τους έδιναν συγχαρητήρια και έλεγαν πόσο καλά έκανε ο Μιχαλολιάκος που τους εμπιστεύτηκε σε διάφορους τομείς. Αυτό δείχνει πως τα πρόσωπα που επελέγησαν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και ήθελε ο κόσμος να αξιοποιηθούν. Δεν μένει παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό σχήμα του δήμου αλλά και καλό κουράγιο. Γιατί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…


Σχολιάστε εδώ