Κάτω… στον Πειραιά

Για να δούμε, ποια Κυριακή θα εκλεγεί τελικά πρόεδρος, γιατί ούτε και σήμερα θα υπάρχει απαρτία. Ο Γ. Κουβάτσος ήδη βρίσκεται εκτός Αθηνών…

// Ριζικές αλλαγές θα κάνει ο δήμαρχος στη Δημοτική Αστυνομία, για να καταφέρει να την κάνει αποδοτική και ευέλικτη. Έτσι θα καταργήσει τις 5 Διευθύνσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα και θα τις περιορίσει σε 2, καθώς και τους 5 υποδιευθυντές που θα τους κάνει 2. Τα Διαμερίσματα θα έχουν επικεφαλής τμηματάρχη, και η δύναμη της Διοίκησης θα αυξηθεί. Πάντως, επειδή οι καταγγελίες για… λουφαδόρους δημοτικούς αστυνομικούς ήταν πολλές, ο νέος επικεφαλής αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης από την περασμένη Τρίτη κάνει καθημερινά «εφοδείες» στα τμήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων και βλέπει ποιοι εργάζονται και ποιοι όχι. Από τα αποτελέσματα των «εφοδειών» αυτών θα καθορίσει τι μέτρα θα πάρει. Το σίγουρο πάντως είναι πως τα φαινόμενα «λούφας» στη Δημοτική Αστυνομία θα εξαλειφθούν…

// Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην τριτοκοσμική εικόνα που εμφανίζει σήμερα το κέντρο του Πειραιά κάθε Κυριακή, εξαιτίας του παζαριού που λειτουργεί άναρχα και ανεξέλεγκτα, είναι ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος. Ήδη συγκροτεί διακομματική Επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Λαουλάκου η οποία θα εκδώσει τις νέες άδειες, με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Εννοείται ότι άδειες θα πάρουν μόνο επαγγελματίες και φυσικά θα αντιστοιχεί μία άδεια για τον καθένα. Όσοι μάλιστα θα πάρουν άδειες, θα είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στα πόστα τους, άσχετα αν θα έχουν και άλλους για να τους βοηθούν. Τόσο οι αδειούχοι όμως, όσο και οι βοηθοί τους, θα έχουν ειδική κάρτα για να μπαίνουν στον χώρο του παζαριού, ο οποίος θα είναι συγκεκριμένος, περιφραγμένος και πλήρως ελεγχόμενος. Προτεραιότητα στο δικαίωμα για απόκτηση άδειας θα έχουν οι πειραιώτες έμποροι οι οποίοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους λόγω της κρίσης. Ο δήμαρχος, σε ένδειξη καλής θέλησης, θα επιτρέψει τη λειτουργία του παζαριού για την επόμενη και τη μεθεπόμενη Κυριακή. Από τη στιγμή πάντως που θα εκδοθούν οι νέες άδειες το παζάρι θα μεταφερθεί και η περιοχή της πλατείας Ιπποδαμείας, η οδός Αλιπέδου, η Ομηρίδου Σκυλίτση και η πλατεία Λουδοβίκου θα «καθαρίσουν». Δεν θα υπάρχει ούτε ένας… παράνομος μικροπωλητής. Άλλωστε στόχος του δημάρχου είναι να «χτυπήσει» το παρεμπόριο και θα το πραγματοποιήσει, αψηφώντας την κάθε αντίδραση απ’ όπου κι αν προέρχεται. Για να δείξει τη σημασία που αποδίδει στο παζάρι, την περασμένη Κυριακή ο Β. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Κάρλες και Δαβάκη, τον πρόεδρο των Συνομοσπονδιών Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Γ. Κασιμάτη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Αν. Ζησιμάτο με τον γενικό γραμματέα Π. Πολιτάκη, έκανε περιοδεία στους χώρους του παζαριού και διαμόρφωσε προσωπική άποψη για τη λειτουργία του αλλά και για το τι πρέπει να γίνει. Μετά την περιοδεία ο δήμαρχος δήλωσε:

«Ο Πειραιάς είναι η ομορφότερη πόλη της Μεσογείου και αυτήν την ομορφιά θα την αναδείξουμε. Και οι λειτουργίες της πόλης θα τιμούν τον πολιτισμό και την παράδοση. Η εικόνα που συναντούμε στο παζάρι είναι εικόνα τριτοκοσμικής πόλης και δεν μας τιμά. Είχαμε δεσμευτεί και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας να τιμήσουμε το εμπόριο, το νόμιμο εμπόριο, μικρό και μεγαλύτερο, και προπαντός τους μικρούς. Παράλληλα όμως να χτυπήσουμε το καρκίνωμα του εμπορίου, που είναι το παραεμπόριο. Και όχι αυτούς τους δυστυχείς που πουλάνε εδώ, αλλά εκείνους που κρύβονται πίσω από αυτούς».

// Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του χειμερινού «Σινέ Παράδεισος» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και άλλοι. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του δήμου την προηγούμενη τετραετία με τη συμμετοχή και στήριξη των πολιτών και κάλεσε σε νέα μαζική συμμετοχή όλες τις δυνάμεις της πόλης για την υλοποίηση νέων στόχων.

// Τα νησιά της Αντιπεριφέρειας Πειραιά εντάσσονται στον νόμο της παροχής υψηλών κινήτρων για επενδύσεις, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης. Έτσι οι επενδύσεις σ’ αυτά θα επιδοτούνται σε ποσοστό μέχρι και 50%!

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως δήλωσε, με την απόφαση αυτή εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων του νέου επενδυτικού νόμου, πράγμα που αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για τα επενδυτικά σχέδια των πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

// Ο επί σειρά ετών επιτυχημένος δήμαρχος Μεθάνων, Χρήστος Πάλλης, εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Τροιζηνίας που περιλαμβάνει και τους παλαιούς δήμους Γαλατά και Μεθάνων. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Ρίτσα Δαρσινού και γραμματέας η Δήμητρα Λεβειδιώτη.

Στην οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Χαριτωμένη Χατζαντωνά, Αναστάσιος Δέδες, Σπ. Καρνέζης, Αντ. Μπάκας, Μαρία Δέδε και Ιωάννης Οικονόμου. Τέλος, αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Νίκος – Στράτος Δαρσινός, Ευάγγ. Καράμπαμπας, Βασ. Παντελής και Κυριάκος Φύτρας.

// Για την κακή κατάσταση στον Δήμο Περάματος είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Είχαμε παρουσιάσει τα «κατορθώματα» της διοίκησης Γλύκα, τις προσλήψεις έξω από νόμιμες διαδικασίες, τα παρατράγουδα στο δημοτικό συμβούλιο, τις αυθαιρεσίες στην οικονομική διαχείριση, τις παράνομες επιχωματώσεις, την καθυστέρηση πληρωμής των εισφορών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, την αποψίλωση του συνδυασμού του κ.ά. Για τα δημοσιεύματα αυτά του «ΠΑΡΟΝ» είχαμε δεχτεί διαψεύσεις και διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι και λίγα λέγαμε…

Όπως μαθαίνουμε, ο νέος δήμαρχος δεν ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Το κυριότερο είναι ότι μάλλον θα έχουμε παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφού μεγάλα ποσά έχουν διακινηθεί από δημοτικούς λογαριασμούς σε ιδιωτικούς και αντίστροφα, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Ακόμα αναμένεται, αν δεν έχει ήδη γίνει, παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες με κολλητούς που βρίσκονται σε δημόσιες υπηρεσίες. Έλα όμως που αυτά τα γνωρίζει όλο το Πέραμα. Τελικά ούτε ψύλλος στον κόρφο του τέως δημάρχου.

Εμείς όμως τα λέγαμε…

// Η κατάσταση στη Νίκαια χαρακτηρίζεται πέρα από κάθε φαντασία, τονίζουν στελέχη της διοίκησης Ιωακειμίδη. Ο δήμος θα μπεί σε καθεστώς επιτήρησης και το μέλλον προβλέπεται μαύρο, παρά την τελευταία επιχορήγηση Ραγκούση για την πληρωμή των εργαζομένων. Με αποφάσεις δικαστηρίων αναμένεται βροχή διαταγών πληρωμής και κατασχέσεων για χρέη.

// Σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και κέντρο της πολιτικής ζωής αναδεικνύεται ο Κορυδαλλός. Με ισχυρό δήμαρχο τον Σταύρο Κασιμάτη, τον μοναδικό στον Πειραιά που καθάρισε στις εκλογές από την πρώτη Κυριακή, αλλά και με τη δημιουργία ηγετικής ομάδας, με ενότητα, που αποτελείται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, διαμορφώνεται το μέλλον. Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρουσία ως αντιδημάρχου, στο πλευρό του δημάρχου, του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ο οποίος εκλέγεται συνεχώς 8 τετραετίες και αποτελεί εγγύηση αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας στους τομείς που αναλαμβάνει.


Σχολιάστε εδώ