Δύσκολοι καιροί για τους πολιτικούς…

••• Κάποτε οι πολιτικοί απολάμβαναν τις δημόσιες εμφανίσεις τους, αφού γινόντουσαν αντικείμενο θαυμασμού, κολακείας και άλλων θετικών εκδηλώσεων. Αυτή η εικόνα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον κανείς πολιτικός δεν μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς να έχει το ένα μάτι πίσω από την πλάτη.
Σε αυτό το μήκος κύματος, ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω διαδικτύου δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις λαϊκής αντίδρασης.
Η πρώτη είναι από το olympia.gr και αφορά το παρασκήνιο γύρω από το περιβόητο ζεϊμπέκικο του πρωθυπουργού σε νυχτερινό κέντρο. Σύμφωνα λοιπόν με το «Ολυμπία», η σκηνή ήταν ένα επικοινωνιακό θέατρο προκειμένου να αναβαθμιστεί το προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε να εμφανιστεί δημόσια από το καλοκαίρι! Πριν και μετά το ζεϊμπέκικο λοιπόν προηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους με θαμώνες να ζητούν τον λογαριασμό αποχωρώντας από το κέντρο σε ένδειξη οργής. Η παραμονή του πρωθυπουργού δεν κράτησε ούτε 60 λεπτά (ίσα ίσα για τις φωτογραφίες δηλαδή), ενώ απομακρύνθηκε με ισχυρή συνοδεία σωματοφυλάκων.
Ακόμα χειρότερη φέρεται να ήταν η εμπειρία του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, σύμφωνα με τη Σάρα Κ, στο ιστολόγιο «Αόρατος ιππότης»: «Πριν από λίγες ημέρες, σε πολύ γνωστό restaurant-bar της Αράχωβας, βρέθηκε με την παρέα του πολύ γνωστός έλληνας πολιτικός (σ.σ.: εννοεί τον Άρη Σπηλιωτόπουλο). Με την άφιξή του, συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα όλων. Δεν άργησαν όμως ν’ αρχίσουν τα παρατράγουδα!
Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, άρχισαν να προσγειώνονται στο τραπέζι του παγάκια! Αρχικά, εκείνος διατήρησε την ψυχραιμία του και παρέμεινε στη θέση του, συνεχίζοντας τη διασκέδασή του. Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, εκτραχύνθηκαν οι αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο τέως υπουργός να αναγκαστεί να αποχωρήσει».
Εάν δεν μπορούν να σταθούν σε Κηφισιά και Αράχωβα, φανταστείτε τι θα γινόταν στο Πέραμα!


Σχολιάστε εδώ