ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΑ, αν όχι σοκαρισμένα, εμφανίζονται ορισμένα από τα προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το ότι δεν περιελήφθησαν στα νέα κομματικά όργανα. Φοβούμαι ότι τα… χειρότερα έρχονται. Κι αυτό διότι, όπως πληροφορούμαι, στη Ρηγίλλης σχεδιάζουν να επεκτείνουν τον «αποκλεισμό» των εν λόγω στελεχών και στο πεδίο των Μέσων Ενημέρωσης. Με το σκεπτικό ότι κάθε φορά που εμφανίζονται στα κανάλια «θυμίζουν τις γκρίζες σελίδες της παράταξης», όπως χαρακτηριστικά λένε στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά. Πρόθεση της ηγεσίας είναι να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα, που θα αναλάβουν να υπερασπιστούν την πολιτική αλλά και την εικόνα της ΝΔ. Το… φινάλε αναμένεται ότι θα δοθεί στις εθνικές εκλογές, οπότε τα συγκεκριμένα στελέχη θα αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
ΣΠΕΥΔΩ ωστόσο να σημειώσω ότι μεταξύ των… δυσαρεστημένων δεν συγκαταλέγεται ο Ευ. Αντώναρος. Στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις του τονίζει ότι λόγω του ρόλου του δίπλα στον Κ. Καραμανλή δεν θα μπορούσε να αναλάβει συγκεκριμένο κομματικό πόστο. Εικάζω ότι, ακόμη κι αν… μπορούσε, δεν θα του δινόταν, αφού στη Ρηγίλλης τον κατηγορούν για… πάγια «εχθρική συμπεριφορά» έναντι της (νέας) ηγεσίας. Σημειώνουν ότι σε κάθε ευκαιρία, σε συνομιλίες του με βουλευτές και δημοσιογράφους, αμφισβητεί τη στρατηγική του κόμματος, αλλά και τις αρχηγικές ικανότητες του κ. Σαμαρά. Οπότε…
«ΑΝΟΙΓΜΑ» του Αντ. Σαμαρά προς την πλευρά του Γ. Σουφλιά θεωρούν ορισμένοι την… «υπουργοποίηση» (τομεάρχης Δημ. Έργων) του βουλευτή Στ. Καλογιάννη, ο οποίος διατηρεί στενή πολιτική σχέση με τον πρώην υπουργό. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σουφλιάς μετά τις εκλογές του 2009 αποσύρθηκε από το πολιτικό προσκήνιο κι έκτοτε έχει αποφύγει κάθε δημόσια παρέμβαση. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει, αν και στις ιδιωτικές συζητήσεις του εμφανίζεται προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.
ΤΙΝΟΣ πρώην υπουργού η κόρη εγκατέλειψε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το σπίτι όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας (Κολωνάκι) και αναχώρησε προς… «άγνωστη κατεύθυνση»; Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετακόμιση έγινε νύχτα. Οικοσκευή, έπιπλα, αντικείμενα κ.ά. φορτώθηκαν σε δύο φορτηγά… Οι γείτονες αποδίδουν την εσπευσμένη αναχώρηση στην απογοήτευση της εν λόγω κυρίας για τη σταθερή υποβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας. Δεν τη συνδέουν σε καμία περίπτωση με τις φήμες ότι η περιουσιακή κατάσταση του πατέρα της, όσο και της ευρύτερης οικογένειας, βρίσκεται στο… στόχαστρο του ΣΔΟΕ.


Σχολιάστε εδώ