Από το διαδίκτυο στους δρόμους!

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε και τρεις πολύ σημαντικές κινητοποιήσεις μέσω του διαδικτύου, που σηματοδοτούν την έναρξη πραγματικής δράσης, εκτός από την εικονική αντίδραση των πολιτών στον κυβερνοχώρο.
Μπλόγκερ λοιπόν ξεκίνησαν το κίνημα ενάντια στα διόδια και πλέον η μαζικότητα που έχει λάβει το φαινόμενο έφτασε στην κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας, που κορυφώθηκε με τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου.
Χιλιάδες κόσμος στις εθνικές οδούς, πανελλαδική κινητοποίηση, μπλογκ όπως το «Υπόθετο» να καλύπτουν τα τεκταινόμενα σε πραγματικό χρόνο ενισχύοντας την απόφαση των πολιτών να συμμετάσχουν. Αυτό θορύβησε, φαίνεται, και τον αρμόδιο υπουργό κ. Ρέππα, που ανέλαβε σχετικές πρωτοβουλίες για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η δεύτερη μάχη δίνεται στην Κερατέα, όπου οι κάτοικοι αντιστέκονται δυναμικά στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και στην καταστολή. Τα περισσότερα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα κανάλια, αποφεύγουν να αναφερθούν στο θέμα. Και εκεί τα μπλογκ πρωτοστατούν στην ενημέρωση αλλά και στην κινητοποίηση του κόσμου για συμμετοχή στις διαδηλώσεις και σε σχετικές δράσεις, συναυλίες κ.λπ.
Πλούσια φωτορεπορτάζ και βίντεο από τα τεκταινόμενα έχει το μπλογκ «ΑντιΧΥΤΑ», ενώ την απαραίτητη δημοσιότητα δίνουν και τα «Ολυμπία», «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και εκατοντάδες άλλα.

• Η τρίτη εξέλιξη ήταν η συγκέντρωση στη Χαλκίδα, όπου εκατοντάδες μπλόγκερ απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στον γιατρό Δημήτρη Αντωνίου και την ενέργειά του να μηνύσει τους βουλευτές που ψήφισαν «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο. Αυτή η είδηση, όταν έγινε γνωστή, αναπαράχθηκε με πρωτοφανείς ρυθμούς και μέσα σε λίγες ώρες είχε φτάσει τις 400 αναδημοσιεύσεις, με μαέστρο την αναφορά του Citypress-gr. Φαίνεται ότι το κίνημα του διαδικτύου γιγαντώνεται και ενεργοποιεί.


Σχολιάστε εδώ