Άλλα είπε και άλλα ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου!

Αίτημα για συνάντηση –υπό τη σκιά νέων κινητοποιήσεων– με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου υποβάλλει εντός των ημερών η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που επιζητά μια εφ’ όλης της ύλης, ουσιαστική συζήτηση για τα καυτά θέματα της δημόσιας διοίκησης, τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο μισθολόγιο που βρίσκεται στα σκαριά και θα περικόψει ακόμη περισσότερο τις ήδη κουτσουρεμένες αποδοχές.
«Πάνω από έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς, τους οποίους και τώρα θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε», λέει ο πρόεδρος Σπ. Παπασπύρος, ενώ ο γενικός γραμματέας Ηλ. Ηλιόπουλος καταγγέλλει ότι «άλλα μας είπαν Γ. Παπακωνσταντίνου και Φιλ. Σαχινίδης, και άλλα ανακοίνωσε προσφάτως ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης». Τότε, όπως αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, «συγκλίναμε στη λήψη τριών δανείων για να ανταποκριθεί το Ταμείο Πρόνοιας στις μισές έστω υποχρεώσεις του, τώρα το δάνειο θα ληφθεί μόνο
από το ΤΕΑΔΥ και όχι και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Παρακαταθηκών και Δανείων». Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ θέτει ευθέως θέμα αξιοπιστίας των αρμόδιων υπουργών κι αυτό, όπως λέει, δικαιολογεί το αίτημα για συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Ως προς το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, «φτωχολόγιο» το χαρακτηρίζει η κ. Δέσποινα Σπανού, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, καθώς θα επιφέρει «μειώσεις έως και 35% στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2011».
Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη για υποβολή αιτήσεων για συνταξιοδότηση μέσα στο 2011 αναφέρει 40.000 υπαλλήλους που θα προστεθούν στην ουρά των ήδη δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που αναμένουν το «εφάπαξ» – τα δικά τους λεφτά δηλαδή.
= Σε κοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών-μελών της, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει αύριο, Δευτέρα, στάσεις εργασίας στις 20 Ιανουαρίου, συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και 24ωρη απεργία εντός του Φεβρουαρίου.


Σχολιάστε εδώ