Υπέρτατη τιμή στον έλληνα δάσκαλο που αντιστέκεται…

Η πρώτη θαρραλέα πράξη της ήταν με τη γνωμοδότησή της που ξετίναξε εκείνο το ανιστόρητο βιβλίο της Ρεπούση, που βάφτιζε… συνωστισμό την καταστροφή της Σμύρνης, γνωμοδότηση που οδήγησε στην απόσυρση του βιβλίου.
Και τώρα, με την απόφασή της να παρασημοφορήσει τη φιλοπατρία, και τη διαμόρφωση θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης, στο πρόσωπο της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, απονέμοντάς της το αργυρό Μετάλλιο Ανδρείας!
Η Ακαδημία Αθηνών, με αυτήν την απόφασή της, κηρύσσει με σαφήνεια και αδιαμφισβήτητη καθαρότητα ότι τα λόγια και τα έργα της Χαράς Νικοπούλου καθορίζουν πλέον τον ακριβή κανόνα παιδείας και αποτελούν το λαμπρόν παράδειγμα για κάθε δάσκαλο ή δασκάλα, όλων των βαθμίδων, όπου και αν βρίσκονται.
Η Ακαδημία Αθηνών, το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2010, άπλωσε τις μεγάλες και δυνατές ελληνικές της φτερούγες και μας έδειξε ότι κάτω από αυτές εκκολάπτονται οι ελπίδες μας για εθνική ανασύνταξη και συσπείρωση, που θα φέρουν το ποθούμενο για όλη την Ελλάδα, έτσι όπως την περιέγραψε στην αντιφώνησή της η δασκάλα-θρύλος προς τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και αναπληρωτή προέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, που σίγουρα την άκουγε εμβρόντητος.
Ενόχλησε βέβαια όλους εκείνους τους… κουλτουριάρηδες που θέλουν να κατεδαφίσουν ό,τι είναι εθνικό και στηρίζει την πατρίδα και τον Ελληνισμό, στο όνομα ενός… ψευτοπροοδευτισμού. Όπως είχε ενοχλήσει και η απόσυρση του περιβόητου βιβλίου της Ρεπούση.
Κι αυτή η ενόχληση και η αντίδραση δείχνουν ότι η άποψη της Ακαδημίας ήταν σωστή. Μόνο που η φωνή της Ακαδημίας πρέπει να είναι καθημερινά παρούσα. Πολύ περισσότερο σήμερα, για την τραγωδία που ζουν η χώρα και ο λαός από τα δεινά που μας έχει επιβάλει το Μνημόνιο. Και δυστυχώς η Ακαδημία και όλη η πνευματική ηγεσία του τόπου είναι απούσες. Είναι ώρα να πάρουν θέση…


Σχολιάστε εδώ