Στη σκαλωσιά…

#Μίλησε και πάλι ο αντ’ αυτού αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδ. Πάγκαλος και ξεσηκώθηκαν (ξανά) και οι πέτρες. Πολύς θόρυβος για το (κυριολεκτικά) τίποτα, λέμε εμείς.
#Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης είναι πολιτικά υπεύθυνος για την κατάρτιση του νομοσχεδίου που αφορά την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Πληροφορίες φέρουν τους ενδιαφερόμενους να αντιδρούν κυρίως σε ζητήματα «ενοποίησης» άσχετων θεμάτων, γι’ αυτό και θα ζητήσουν την παρέμβαση της αρμόδιας υπουργού Λούκας Κατσέλη.
#Με ηγεσία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ το σωματείο στη ΝΕΟΓΑΛ υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με την οποία «προληπτικά» μειώνονται κατά 9% οι αμοιβές των εργαζομένων, προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις (σε μια κερδοφόρα επιχείρηση). Ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γ. Μανώλης δηλώνει άγνοια για τις συνθήκες υπογραφής της σύμβασης, διαφωνεί χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας και επιπλέον δεν γνωρίζει αν πράγματι ο γραμματέας του σωματείου ανήκει στη ΔΑΚΕ. Αναμένονται εξελίξεις…
#Στις συγκοινωνίες τώρα: Με αποφάσεις ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις στον ΗΛΠΑΠ, ενώ στην
ΕΘΕΛ αντί της 24ωρης απεργίας κηρύχθηκαν στάσεις εργασίας. Κινούμενη άμμος το συνδικαλιστικό κίνημα, με «περίεργες» συμμαχίες – κατά περίπτωση.
#Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα βρέθηκαν πάντως όλοι οι εκπρόσωποι του χώρου των συγκοινωνιών. Και μίλησαν για ένταση του αγώνα με κοινές κινητοποιήσεις και δράσεις που θα ανακοινωθούν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται η κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου από τον αρμόδιο υπουργό Δημ. Ρέππα.
#Σε εργολάβους-ιδιώτες πολλά έργα και δραστηριότητες των συγκοινωνιακών μέσων. Αν περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια, θέμα χρόνου είναι η ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και καθόλου τυχαία δεν ξεκίνησε η αύξηση των κομίστρων, ενώ μαζικές αναμένονται οι μετατάξεις εργαζομένων. Οδοστρωτήρας το Μνημόνιο της ντροπής.
#Αμήχανα, μας λένε, ένιωσαν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Σοφία Σακοράφα μίλησε στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Ελάχιστοι υπουργοί βρίσκονταν στα έδρανά τους για να παρακολουθήσουν τη δωρική εμφάνιση της ανεξάρτητης βουλευτού, με τον τόσο ουσιαστικό και ανθρώπινο λόγο. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ήταν πάντως εκεί, μακάρι να γνωρίζαμε τις σκέψεις της.
#Όποιος διαφωνεί με τα Μνημόνια και τις κυβερνητικές πολιτικές καιρός είναι να το πει δημοσίως και να πάρει τις αποφάσεις – και τις ευθύνες του. Οι διαρροές για αντιθέσεις και διαφωνίες και κατά τα άλλα «ναι» στις κρίσιμες ψηφοφορίες έπαψαν πια να αρέσουν. Θα το ξαναπούμε: Οι καρέκλες είναι μόνο καρέκλες…
#«Πυροσβέστης» ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης στις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων κατά του υβριστή αντιπροέδρου. Ο πρωθυπουργός πάντως Γ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να βλέπει ή να ακούει τίποτε και αυτό είναι το πραγματικά ανησυχητικό φαινόμενο.


Σχολιάστε εδώ