στα ενδότερα των ομάδων

=Σαν οδοστρωτήρας κινείται στο μεταγραφικό παζάρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα του Ολυμπιακού στην κούρσα του Πρωταθλήματος, ο νέος πρόεδρος θέλει να αποκτήσει ό,τι καλό κινείται στην ελληνική αγορά!
=Ο στόχος του είναι προφανής: Αφενός θέλει να ενισχύσει το ρόστερ των «ερυθρολεύκων» και αφετέρου να περιορίσει αισθητά τις επιλογές των βασικών αντιπάλων του, κυρίως του Παναθηναϊκού, όταν ο τελευταίος επιστρέψει στο παζάρι με λυμένα τα διοικητικά προβλήματά του.
=Ο Μαρινάκης έχει βάλει μπροστά του τη λίστα των διεθνών στις Ελπίδες και ανοίγει κύκλους συζητήσεων με τις ομάδες, στις οποίες ανήκουν οι παίκτες. Άλλες περιπτώσεις προχωρούν, κάποιες, όπως του Φορτούνη, φαίνεται να οδεύουν προς ναυάγιο, λόγω εμφάνισης καλύτερων προτάσεων.
=Μόνο τυχαία δεν ανέφερα τον νεαρό μέσο του Αστέρα Τρίπολης. Ο Φορτούνης προβάρει ήδη τη φανέλα της Γιουβέντους, η οποία επανήλθε για την απόκτησή του με βελτιωμένη πρόταση.
=Μια προσφορά που ασφαλώς δεν μπορούσαν να αρνηθούν οι Αρκάδες. Είναι, άλλωστε, πολύ σημαντική η συνεργασία με τη «μεγάλη κυρία» του Κάλτσιο για κάθε ελληνικό σύλλογο.
=Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Μαρινάκης το γνωρίζει και προσπαθεί να το αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό.
=Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, με την αβεβαιότητα για το μέλλον, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται ως η μοναδική ΠΑΕ που σφύζει από υγεία. Σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές προοπτικές, ο Πειραιάς γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικός για κάθε ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.
=Παράλληλα ο Ολυμπιακός διαθέτει ρευστό. Κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες ΠΑΕ που βρίσκονται εγκλωβισμένες στη δίνη της οικονομικής ύφεσης, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τα άλλα αθλήματα, ενώ σταδιακά γίνεται ολοένα πιο διακριτή και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
=Επειδή ο Μαρινάκης εμφανίζεται ως ο μοναδικός πόλος εξουσίας, οι πρόεδροι των περισσοτέρων ΠΑΕ επιδιώκουν να συνεργαστούν μαζί του. Και κάνουν την αρχή μέσω των μεταγραφών.
=Το αφεντικό του Ολυμπιακού, άλλωστε, πληρώνει ακόμα και για παίκτες που μπορεί να αποκτήσει σε έξι μήνες ως ελεύθερους. Η περίπτωση του Μονιάκη είναι μία από τις πολλές, στις οποίες ο Μαρινάκης έβαλε το χέρι στην τσέπη και βοήθησε τον Νίκο Μαχλά να καταβάλει κάποια από τα οφειλόμενα στους παίκτες του ΟΦΗ.
=Αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Ηρακλή που διαθέτει τον Βέλλιο. Ενδεχομένως και με τον Άρη, στον οποίο ανήκει ο Χαβίτο, ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε.
=Ο Μαρινάκης θέλει να κάνει ένα δώρο στον ισπανό τεχνικό. Έτσι, μπορεί να πάρει από τώρα τον Χαβίτο έναντι ενός μικρού ποσού, μολονότι μπορεί να τον κλείσει τον Μάιο ως ελεύθερο.
=Με τις κινήσεις, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συσπειρώνει γύρω του τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Συνεπώς εδραιώνει την κυριαρχία του και για τα επόμενα χρόνια.
=Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Όσοι έχουν αναλάβει να τρέξουν την ΠΑΕ έως τη γενική συνέλευση δεν μπορούν να πάρουν κάποια απόφαση, διότι εξαρτώνται από τις διαθέσεις των μετόχων, οι οποίοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.
=Πολλά θα εξαρτηθούν από τις δύο επόμενες αγωνιστικές. Αν οι «πράσινοι» μειώσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τότε θεωρείται βέβαιη η ενίσχυση του ρόστερ με έναν παίκτη, ίσως και με δύο.
=Το ερώτημα που προκύπτει για τη μεταγραφική άπνοια του Παναθηναϊκού αφορά στην αδυναμία του Ζεσουάλδο Φερέιρα και του Κάρλος Φρέιτας να βρουν στην Πορτογαλία κάποιους παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά και με δυνατότητα να αποκτηθούν δανεικοί με οψιόν αγοράς.
=Κάτι που έκανε ο Ζοζέ Πεσέιρο όταν βρισκόταν στον πάγκο του «τριφυλλιού». Το ίδιο που έπραξε ο Φερνάντο Σάντος τόσο στην
ΑΕΚ, όσο και στον ΠΑΟΚ που βρήκαν λαβράκια από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο και όχι μόνο.
=Ακόμα και ο Μάκης Ψωμιάδης βρήκε παίκτη στα αζήτητα της Σπόρτινγκ, τον Περεϊρίνια. Ο νεαρός Πορτογάλος έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του και πολλοί τον θεωρούν εφάμιλλο του Βιεϊρίνια.
=Εάν επαληθευτούν οι προσδοκίες, η Καβάλα θα έχει βρει χρυσάφι, εκεί που θεωρητικά ο Παναθηναϊκός είχε σαφέστατο προβάδισμα λόγω του προπονητή του και του τεχνικού διευθυντή του. Αλλά οι «πράσινοι» έχουν εγκλωβιστεί από τη διοικητική αναστάτωση και έτσι τα χέρια και του Φρέιτας και του Φερέιρα μοιάζουν δεμένα.
=Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει φτιάξει δύο λίστες με παίκτες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά δεν μπορεί να κάνει την κίνησή του επειδή δεν ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί με τους Άραβες.
=Στην Τούμπα, πάντως, αρχίζουν να επενδύουν και σε παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Από τη στιγμή που φαίνεται να αποδίδει καρπούς το πείραμα με την καθιέρωση του Αθανασιάδη, ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να ρίξει και άλλους πιτσιρικάδες στα βαθιά.
=Όπως, άλλωστε, δείχνουν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει στο Πρωτάθλημα κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Έτσι, μπορεί ο έλληνας τεχνικός να καθιερώσει σταδιακά κάποια ταλαντούχα παιδιά, τα οποία θεωρούνται μεγάλη επένδυση για το μέλλον της ομάδας.
=Κάτι ανάλογο θέλουν να κάνουν και στον Άρη. Παραδοσιακά, άλλωστε, οι «κίτρινοι» πρωταγωνιστούν στα Πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών και γενικώς από τις υποδομές τους βγαίνουν ταλέντα.
=Ο Κούπερ, όμως, αν και πήρε αρκετούς μικρούς στην προετοιμασία, δεν δείχνει να τους εμπιστεύεται για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα του θέσουν υπ’ όψιν οι διοικούντες την ΠΑΕ στις τελικές συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους.
=Στην άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή, επικρατεί μεταγραφικός οργασμός. Οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν παρτίδες με δύο – τρεις γνωστούς ατζέντηδες, όπως ο Σέλουκ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Γιάγια Τουρέ, και αποφάσισαν να τις αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό.
=Τα ανοίγματα που κάνει ο «Γηραιός», πάντως, αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του, που φοβούνται μήπως δημιουργηθεί άνοιγμα και έτσι κινδυνέψει η επιβίωση της ομάδας. Γι’ αυτό και χτύπησαν ήδη το καμπανάκι στους διοικούντες την ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ