Ο Ν. Κιουτσούκης μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Με χαιρετισμό (εκτός απροόπτου) του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά θα ξεκινήσουν το Σάββατο οι εργασίες της ΚΕ της ΔΑΚΕ, από τις οποίες θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης του συντηρητικού χώρου. Μοναδικός υποψήφιος ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών Ν. Κιουτσούκης, τον οποίο «εγκρίνουν» τόσο τα μέλη της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ όσο και η Συνδικαλιστική Γραμματεία της ΝΔ Γ. Μανώλης και Φίλ. Ταυρής.
Εξαιρετικά σημαντική πολιτικά είναι η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΑΚΕ η οποία αφού εκλέξει τον νέο της πρόεδρο θα συζητήσει και θα τοποθετηθεί στα καυτά ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους και συνταξιούχους (μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, στραγγαλισμό ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.λπ.). Ειδικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει και ο «νέος θεσμός» των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, που φαίνεται ότι καθιερώνεται αδιακρίτως σε κερδοφόρες και μη επιχειρήσεις, άλλοτε δημοσίως και άλλοτε στα «μουλωχτά». Εισήγηση για το θέμα θα παρουσιάσει στα περίπου 200 στελέχη της ΔΑΚΕ το μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ κ. Μ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, «ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί», καθώς σε εξαιρετικές περιπτώσεις δεν αποκλείει τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.
Το θέμα της επανόδου των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο προεδρείο της ΓΣΕΕ θα απασχολήσει επίσης τους συνέδρους που αναμένεται να καθορίσουν και να αποφασίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν και απαιτούνται για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην κορυφή της Συνομοσπονδίας. Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με το προεδρείο μειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της ΓΣΕΕ όχι μόνο με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ, αλλά και με τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Παρέμβασης που επίσης παραιτήθηκαν από το προεδρείο, μετά την αποκάλυψη των μυστικών επαφών του προέδρου Γ. Παναγόπουλου με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων για διαμόρφωση κοινής θέσης απέναντι στον νέο εργασιακό νόμο.


Σχολιάστε εδώ