Δεν αρχίσαμε καλά…

Ενώ στην εισαγωγική του ομιλία ο Β. Μιχαλολιάκος είπε ότι θα είναι δήμαρχος όλων των Πειραιωτών και ζήτησε συναινετική πορεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, και ο Γ. Μίχας που μίλησε στη συνέχεια τόνισε ότι θα στηρίξει κάθε επιλογή που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών, ο Π. Μαντούβαλος, που ήταν ο επόμενος ομιλητής, έδειξε από την αρχή πως ο αντιπολιτευτικός του ρόλος θα έχει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο!

Συγκεκριμένα, γνωρίζοντας ότι για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προοριζόταν ένας εκ των Κουβάτσου και Δαβάκη, επανέλαβε πολλές φορές ότι το προεδρείο θα πρέπει να αποτελείται από νέους ανθρώπους, που θεωρήθηκε αιχμή για την επιλογή του δημάρχου. Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου υπήρχε ένοπλος αστυνομικός, καθώς είδε κάποιον απ’ αυτούς που έχουν αναλάβει τη φρούρηση του δημάρχου μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Ζήτησε δε να αποχωρήσει ο αστυνομικός, γιατί το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ανάγκη από… πιστολέρο!

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε πως οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν δεν έχουν αναλάβει αυτήν την αποστολή με δική του επιθυμία, καθώς ο ίδιος ποτέ δεν ζήτησε φρούρηση. Όμως ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να του παράσχει αστυνομική φύλαξη, καθώς θεώρησε ότι από τη στιγμή που δεν εξιχνιάστηκε η υπόθεση, η ζωή του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί του δικαιώματός του να προστατεύσει τη ζωή του!

Να σημειώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το αν είχε σχέση ο Μαντούβαλος με την απόπειρα κατά Μιχαλολιάκου!

Η συνέχεια όμως ήταν ακόμη χειρότερη, γιατί ο Μαντούβαλος ευχήθηκε στον Μιχαλολιάκο να αφήσει εποχή στον Πειραιά και να μπει σύντομα η προσωπογραφία του δίπλα στις προσωπογραφίες όλων των δημάρχων που πέρασαν από τον Πειραιά και κοσμούν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Οι νέοι σύμβουλοι δεν κατάλαβαν τον υπαινιγμό, μπορεί μάλιστα να θεώρησαν την κουβέντα αυτή και ως… φιλοφρόνηση. Οι παλαιοί όμως «πάγωσαν» καθώς γνωρίζουν ότι οι προσωπογραφίες απεικονίζουν μόνο τους τεθνεώτες δημάρχους!

Το… έπιασε το υπονοούμενο όμως ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος απαντώντας είπε ότι σκοπεύει να μείνει για… 40 ακόμα χρόνια δήμαρχος στον Πειραιά και να κάνει τόσα έργα ώστε η προσωπογραφία του να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μη… χωράει στον τοίχο μαζί με τις υπόλοιπες!

Κάπως έτσι άρχισε η θητεία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Με πολύ… σασπένς και απρόοπτα. Που αν εξακολουθήσουν να γίνονται, η συνέχεια δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη και εποικοδομητική για την πόλη. Μάλλον δεν αρχίσαμε καλά πατριώτες!


Σχολιάστε εδώ