αμυντικά θέματα

Ο αθάνατος κομματισμός
στο Στράτευμα
ξ Πιο «σφιχτός» γίνεται ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) ή αντίστοιχων θέσεων υψηλής τεχνολογίας. Όταν προσλαμβάνονται, θα καλύπτουν ΜΟΝΟ ειδικότητες α΄ γραμμής. Αυτά αφέθησαν να διαρρεύσουν, ως πληροφορία, από το ΥΕΘΑ.
s Ας καγχάσω! Μου θυμίζουν την πρόσληψη συνοροφυλάκων από την ΕΛΑΣ, που σε 6 μήνες βρέθηκαν σε αστικά κέντρα, ενώ τα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης οργίαζαν. Να το δω και να μην το πιστεύω.
ξ Όχι γιατί είμαι, κατ’ εθισμόν, δύσπιστος, αλλά όταν σήμερα κυριαρχεί στο υπουργείο η ρουσφετολογία και ο φαβοριτισμός στα υψηλά επίπεδα σμηνάρχων και συνταγματαρχών, όταν η κλαδική του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει τις θέσεις της και νομοσχέδια, πώς να πειστώ ότι στο επίπεδο των ΕΠΟΠ θα επικρατήσει αξιοκρατία και απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου;
s Για την ιστορία, σημειώνω ότι σήμερα υπηρετούν 23.667 ΕΠΟΠ, εκ των οποίων έχουν μονιμοποιηθεί 8.450.
Μπράβο καρντάσια (Aferim)
ξ Όπως διαβάζουμε στο «Defense News», ο τούρκος υπουργός Άμυνας κ. Vecdi Conul ανακοίνωσε ότι ετοίμασε έναν νέο μηχανισμό προμηθειών πολεμικού υλικού, με μείωση ή εξάλειψη του ρόλου των πάσης φύσεως παρεμβαινόντων (μιζαδόρων, λομπιστών κ.ά.).
s «Στο παρελθόν», λέει ο κ. Conul, «πολλές συμβάσεις εμπεριέχουν παράνομες προμήθειες, λόγω του πολύπλοκου συστήματος των εκπροσωπήσεων και παρεμβαινόντων».
ξ Και συνεχίζει: «Εταιρείες προσλάμβαναν απόστρατους στρατηγούς που, χρησιμοποιώντας προσωπικές επιρροές, επιτύγχαναν συμβάσεις που συμπεριελάμβαναν μίζες και δώρα που διόγκωναν το κόστος».
sΔέχθηκε, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις από τους αντιπροσώπους, που του απάντησαν ότι πρέπει να αναζητήσει αλλού από πού ξεκινάει το «λάδωμα». Τι εννοούσαν; Μήπως συναδέλφους ή προκατόχους του κ. υπουργού;
ξ Καλό είναι οι κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης να ζητήσουν από την Άγκυρα πληροφορίες για τις μεθόδους του κ. Conul.
s Εκείνο που ξέρει η στήλη, μετά βεβαιότητας, είναι ότι οι Τούρκοι έκαναν προμήθειες τα τελευταία 10 χρόνια ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.
Ο δικός μας ανθώνας
ξ 2000: Από τις 38 υπογραφείσες συμβάσεις, οι 30 σοβαρότερες δόθηκαν με απευθείας ανάθεση, σε τιμές ανεξέλεγκτες:
– 2001: από τις 37, οι 30!
– 2002: από τις 63, οι 57!
– 2003: από τις 45, οι 28!
– 2008: από τις 3, οι 3!
Τι γίνεται με
τους ψευτοανάπηρους;
sΧιλιάδες απατεώνες-ψευτοανάπηροι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη και τα παιδιά τους απολαμβάνουν το πλεονέκτημα μειωμένης θητείας.
s «Ψευτοανάπηροι που απολαμβάνουν συντάξεις και επιδόματα, εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες τους με υψηλά προσώπατα ή απλώς εξαγοράζοντας τη σιωπή και την υπογραφή αρμοδίων», γράφει ο Π. Μπουκάλας στην «Καθημερινή». Αυτοί ξεχάστηκαν από τα «μέτρα» Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Τι λες τώρα… Να εκτεθούν συνάδελφοι που έκαναν τις βρωμιές;

***

ξ Σε τι ύψος φτάνουν οι αποδοχές του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΑΒ και αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το ύψος αυτό ξεπερνά τα 160.000 ευρώ ετησίως, ζητά να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο κ. Βελόπουλος ερωτά επίσης τον υπουργό Οικονομικών:
s Το «πακέτο» απολαβών του τι άλλες παροχές περιλαμβάνει από μπόνους, επιτροπές, εκτός έδρας, αυτοκίνητο;
ξ Υφίσταται σήμερα τυχόν συνεργασία του με τη Moody’s Investors;


Σχολιάστε εδώ