ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Καθώς το επόμενο χτύπημα είναι θέμα χρόνου, ειδικά μετά τις ευθείες απειλές που εκτόξευαν με την προκήρυξή τους, οι αστυνομικές αρχές κάνουν αγώνα δρόμου για να φτάσουν στα μέλη της οργάνωσης και να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη βομβιστική ενέργεια με θύματα ή μια εγκληματική πράξη. Όλη η ιστορία είναι ποιος θα προλάβει ποιον, αφού οι τρομοκράτες έχουν προσδιορίσει χρονικά το επόμενο χτύπημά τους στο διάστημα μετά τη 17η Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η δίκη των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης.

Από δικαστικής πλευράς σημειώνεται ότι η δίκη θα ξεκινήσει κανονικά. Θα πρέπει να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, γραφειοκρατικά ή άλλα, γιατί οποιαδήποτε αναβολή θα ισοδυναμεί με «νίκη» των τρομοκρατών. Θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα η εντύπωση ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη υπέκυψαν στις απειλές της οργάνωσης και θα σταλεί ένα μήνυμα ανησυχίας και ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. «Δεν πτοούμαστε, δεν καμπτόμαστε», τονίζουν δικαστικοί παράγοντες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι απειλές των τρομοκρατών θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από ό,τι επιδιώκουν οι τρομοκράτες: Από αντίδραση οι δικαστές που θα εκδικάσουν την υπόθεση θα είναι περισσότερο αυστηροί στην ετυμηγορία τους και στις ποινές που θα επιβάλουν στους τρεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο της προκήρυξης δεν έχει θορυβήσει, δεν έχει ανησυχήσει τους δικαστές. Είναι η πρώτη φορά που μια οργάνωση εκτοξεύει τόσο ευθείες και τέτοιας έντασης απειλές, γεγονός που έχει προκαλέσει αίσθηση και την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών που παίρνουν δρακόντεια μέτρα για τη φύλαξη των δικαστών. Άλλωστε στην προκήρυξή τους οι Πυρήνες της Φωτιάς δεν αφήνουν περιθώρια για… παρερμηνείες. Απευθυνόμενοι προς τους δικαστές που θα εκδικάσουν την υπόθεση των τριών «συντρόφων» τους, αναφέρουν μεταξύ των άλλων: «Σύγχρονοι ιεροεξεταστές – δικαστές, δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέλφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος. Εκτιμούμε ότι μικρός είναι ο κόσμος και αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε στο μέλλον ή και πιο σύντομα…». Σε άλλο σημείο της προκήρυξης επιτίθενται στο σύνολο των δικαστών: «…Κύριοι δικαστές να ξέρετε πως στα ακριβά σας ρούχα που πήρατε σήμερα το πρωί από το καθαριστήριο έχει στεγνώσει το αίμα χιλιάδων ανθρώπων που βασανίσατε και κλειδώσατε στις φυλακές χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αυτό το αίμα θα σας πνίξει…»

Την ίδια στιγμή οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής μελετούν λεπτομερώς την προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς και στέκονται ιδιαίτερα στην αναφορά τους ότι «το πρώτο ραντεβού είναι στις 17 Γενάρη. Εμείς εκεί θα είμαστε, δίπλα στα αδέλφια μας… Θα είμαστε εκεί με την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό μας. Γιατί κατά τα άλλα, ψάχνουμε εντατικά περάσματα για να πάρουμε πίσω τους συντρόφους μας και να είμαστε αύριο και πάλι μαζί στον αγώνα στο ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ».

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναγνωρίζουν ότι το χτύπημα στο Πρωτοδικείο παραμονές Πρωτοχρονιάς ήταν σχεδιασμένο πολύ καλά, ώστε να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα και στην ουσία οι τρομοκράτες θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Σημειώνουν ωστόσο ότι πρόκειται για ακραία στοιχεία, που διακατέχονται από μηδενιστικές αντιλήψεις, που σημαίνει ότι δεν θα διστάσουν να διαπράξουν οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Φαίνεται ότι αντιγράφουν σημεία από τη δράση και την τακτική της περιβόητης οργάνωσης «Μπάαντερ-Μάινχοφ» που τη δεκαετία του ’70 είχε σπείρει τον τρόμο στη Γερμανία. Εκτιμούν ότι την οργάνωση απαρτίζουν περί τα 20 ενεργά μέλη, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πρόθυμοι να βοηθήσουν, αν χρειαστεί, σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.


Σχολιάστε εδώ