1.500.000 επιβάτες λιγότεροι το 2010!

Πρόκειται για σημαντική επιδείνωση, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση αν υπολογίσει κανείς ότι από τη μείωση αυτή χάθηκαν έσοδα της τάξης των 20-25 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2009 η επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 1,5%, ενώ ακόμη πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το 2011, οπότε και σύμφωνα με τους υπολογισμούς η υποχώρηση θα είναι της τάξης του 5%.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα κατ’ αρχήν της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει σταματήσει τα ταξίδια ή επιλέγει άλλους τρόπους, λιγότερο δαπανηρούς, για τις μετακινήσεις του. Επιπλέον λόγω της ύφεσης έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους επιχειρηματίες, παράγοντες της αγοράς, στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εμπορίου (πωλητές, αντιπρόσωποι κ.ά.). Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης μέσω του Αεροδρομίου των Σπάτων θα είναι δύσκολη και δεν πρόκειται να έρθει (αν έρθει…) νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Που σημαίνει τεράστιες απώλειες εσόδων.
Προβληματισμός παράλληλα επικρατεί για το αν μέχρι τον Μάρτιο, που η Κομισιόν θα δώσει την έγκρισή της στη συγχώνευση, θα αντέξουν η Olympic Air και η Aegean, λόγω της κρίσης από την οποία πλήττονται σοβαρά!


Σχολιάστε εδώ