ψιλά γράμματα

kkk Ποια κρίση; Ορισμένοι διευθυντές τηλεόρασης έχουν πλέον περισσότερες φωτογραφίες στα μπουζούκια παρά στον χώρο δουλειάς τους. kkk Οι μάνατζερ των Μέσων εξακολουθούν να μη θέλουν να εξηγήσουν πώς η ιδιωτική τηλεόραση έφτασε σε αυτό το χάλι, με φθηνά τηλεοπτικά προγράμματα, τεράστιου κόστους. kkk Ούτε το ότι οι ισχυροί ιδιοκτήτες των Μέσων αρνούνται τώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πριν ελαχίστων εξαιρέσεων, και να σώσουν τις επιχειρήσεις τους στα Μέσα. Ίσως διότι πλέον θεωρούν πως την επόμενη περίοδο δεν θα έχουν την ίδια αξία. kkk Ανησυχώ όμως περισσότερο για τους αστέρες του σχολιασμού που όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο χρήσιμοι θα είναι για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, αφού πλέον δεν θα χρησιμοποιούν τα Μέσα τους για να εξασφαλίζουν δουλειές. Ήδη πλέον μόλις τρεις σταθμοί διατηρούν δελτία με σχολιαστές… kkk Ομοίως, η ίδια τύχη προβλέπεται και για τα μεσαία στελέχη. Στο νέο μοντέλο θα υπάρχει μια αυστηρή ιεραρχία, με ένα ολιγομελές σχήμα ανώτατων στελεχών και τη μεγάλη μάζα να δουλεύει στις «γαλέρες» των newsroom. kkk Πρόσωπα: Ο Κώστας Μπλιάτκας ορίστηκε νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3. kkk Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι ο παρουσιαστής της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει ο ΣΚΑΪ τον Ιανουάριο, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Θάνο Βερέμη. Εκδόσεις: Τις επόμενες ημέρες κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από την «Καθημερινή» η ετήσια έκδοση του «Economist», «Ο κόσμος το 2011». kkk Από το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου θα βρίσκονται ξανά στις γωνιές της Αθήνας οι εβδομαδιαίες δωρεάν εφημερίδες. kkk Internet: Επώνυμα άρθρα και ρεπορτάζ προσφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα του Σωτήρη Στανωτά http://www.newstrap.gr.

kkk Μία από τις μόδες της δημοσιογραφίας είναι τα προφίλ των πρώην ισχυρών διανθισμένα με αρκετή δόση κακίας. Αυτή είναι η εύκολη δουλειά, όταν ο άλλος «είναι κάτω». Το δύσκολο είναι να τον ελέγξεις όταν βρίσκεται στο απόγειο της δόξας και της ισχύος του. Τα εκ των υστέρων κείμενα γράφονται από θέση ασφαλείας.

***

kkk Άσχετο: Ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο έχει φτιάξει δικό του μηχανισμό υποστήριξης με ανώνυμο μπλογκ και επώνυμο σάιτ στο internet;


Σχολιάστε εδώ