ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

Πάγκαλος εκ… βαθέων!
Καλά, αυτό δεν έχει προηγούμενο. Ακριβώς την ώρα που ο Θ. Πάγκαλος από του βήματος της Βουλής αγόρευε επί του προϋπολογισμού, συμπτωματικά οι «Ράδιο ΑΡΒΥΛΑ» επιδείκνυαν το… σώβρακό του! Οι λεπτομέρειες είναι γνωστές για το εκ… βαθέων εσώρουχο του αντιπροέδρου και τη «χειρονομία» του στον Αντώνη Κανάκη και στους συνεργάτες του. Ειλικρινά, όμως, δεν μπορούμε να πούμε ποιος πήρε… τα σώβρακα ποιου!
«Λίρα»… 100!
Γνωστή η έκφραση και ασυνήθιστα… «λιρική» η αγόρευση του Γ. Καρατζαφέρη, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό! Έστω και αν επρόκειτο για λίρα… 300 (ευρώ).
Περί του καινούργιου
«Το παλιό πεθαίνει, το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί», είπε αγορεύοντας επί του προϋπολογισμού ο Δημήτρης Σιούφας. Κατά πάσα πιθανότατα δεν θα πρέπει να τον άκουγε η Ντόρα, γιατί θα ζητούσε τον λόγο επί… προσωπικού! (Εξάλλου, το «καινούργιο» που η ίδια ευελπιστεί ότι φέρνει, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της… «κυοφορίας».)
Και… «πολεμικό συμβούλιο»
Είχε, φαίνεται, ρέντα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας καθημερινές συνεδριάσεις της Βουλής, για να ξεπεραστεί η κρίση. Το σκεπτικό του; «Αφού η κυβέρνηση λέει ότι είμαστε σε πόλεμο, χρειάζεται και η λειτουργία… πολεμικού συμβουλίου!»
Από… καρδιάς
Πώς αλλιώς, αλήθεια, θα μιλούσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, αγορεύοντας και αυτός επί του προϋπολογισμού; Ασφαλώς «από καρδιάς». Είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν επρόκειτο περί πολέμου, δεν μπορούμε να πάμε χωρίς συναινέσεις. Για να προσθέσει: «Ή συναίνεση ή οικουμενική κυβέρνηση ή εκλογές. Ένα από αυτά τα τρία». Ορθώς…
Περί φθοράς
Συνεντευξιαζόμενος ο πρωθυπουργός στο «Νιούσγκουικ» σχολίασε πως «…αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας». Καθώς και η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, θα προσθέσουμε εμείς.
«Μπόλιασμα»
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ʽʽμπολιασμένοʼʼ με αντιεπενδυτική λογική» είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. (Γιʼ αυτό, φαίνεται, ζητά… συν-ένεση).
Ο Π. Χαϊκάλης
για τον Στελάρα
«Το 2011 θα είναι στη μόδα ο Καζαντζίδης», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Π. Χαϊκάλης. Πράγματι, θα ταιριάζουν απόλυτα οι επιτυχίες του αξέχαστου Στελάρα, για τα βάσανα και τους καημούς περασμένων δεκαετιών…
«Διανυκτέρευση»
Λέγεται ότι πιθανότατα και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα έρθει στη Βουλή (και αυτό το νομοσχέδιο, δηλαδή) με τη διαδικασία του… κατεπείγοντος. Όπως πάει το πράγμα, σε λίγο θα δούμε και διαδικασία… «διανυκτέρευσης» (!) στη Βουλή (όπως θα παρατηρούσε και κάποιος… φαρμακοποιός).


Σχολιάστε εδώ