Το παζλ του Mega

Ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις εξελίξεις του Alter, ένα άλλο, πιο δύσκολο έργο εξελίσσεται, που αφορά το Mega.
Ο σταθμός, ο οποίος είναι παραδοσιακά όλα τα τελευταία χρόνια πρώτος σε τηλεθέαση, πρόκειται, όπως και οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, να δείξει μεγάλες ζημίες.
Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολία να δώσουν επιπλέον δάνειο, ενώ οι βασικοί μέτοχοι αδυνατούν να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: ο ΔΟΛ έχει αρκετά εσωτερικά προβλήματα να λύσει και δυσκολίες ρευστότητας, η Τεγοπούλου κατέληξε να πάρει μικρότερο δάνειο από αυτό που είχε ζητήσει και ο Μπόμπολας με δυσκολία καλύπτει τον Πήγασο.
Υπάρχουν δύο μέτοχοι με χρήματα. Ο Ρέστης, ο οποίος από την εμπλοκή του σε ΔΟΛ και MTV έχει καεί και δεν θέλει να συνεχίσει να χάνει, και ο Βαρδινογιάννης, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει την αύξηση, όμως δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πληρώνει τη λειτουργία του Mega για να διαφημίζουν όλοι οι υπόλοιποι εκδότες τα προϊόντα τους.
Αν σε αυτό συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι σήμερα το πρόγραμμα του Mega τρέχει με σχεδόν το υπερδιπλάσιο κόστος από του ΑΝΤ1 για μια διαφορά λίγων μονάδων τηλεθέασης, οι εξελίξεις στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας θα είναι δραστικές και το ερώτημα είναι αν τα βασικά στελέχη του σταθμού θα προτιμήσουν να αποχωρήσουν στο peak της καριέρας τους αντί να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, τα οποία μπορεί να αλλάξουν τελείως τους συσχετισμούς τηλεθέασης.


Σχολιάστε εδώ